PartaveitsisimpukatReseptin takana bloggaaja

Partaveitsisimpukat

Hauskan muotoiset partaveitsisimpukat valmistuvat hetkessä. Makua antavat raikkaat sitrukset ja tuoreet yrtit. Resepti: Kalaasi-blogi.

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta
    • 1kgpartaveitsisimpukoita
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklpersiljaa hienonnettuna
    • 1rkltimjamia hienonnettuna
    • 1/2sitruunan kuori suikaleina
    • 50gvoita
    • 2-3laakerinlehteä
    • 4dlkuivaa valkoviiniä
    • 1/2sitruuna lohkoina
    • 1/2limettiä lohkoina

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhdo simpukat juoksevan, kylmän veden alla.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkyn­net. Pese sitruuna huolellisesti ja vetele kuoresta ohuita suikaleita.
  3. Sulata voi kattilassa ja lisää jouk­koon valkosipuli, kääntele niitä hetki, älä ruskista. Lisää simpukat kattilaan ja kääntele hetki.
  4. Sekoittele simpukoiden joukkoon laakerinlehdet, yrtit ja kaada valko­viini kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa hieman. Kiehauta simpukoita 5 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat avau­tuneet. Jos joukossa on kiinni olevia simpukoita, heitä ne pois.
  5. Tarjoa simpukat sitruuna- ja limettilohkojen, patongin tai rouhei­sen leivän kanssa. Asiaan kuuluu, että dippaat leipää maukkaaseen liemeen.

Tiesitkö että...

Vinkki! Simpukat voi maustaa myös yrtti- tai valkosipulivoilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua