Hyppää sisältöön
PartaveitsisimpukatReseptin takana bloggaaja

Partaveitsisimpukat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Hauskan muotoiset partaveitsisimpukat valmistuvat hetkessä. Makua antavat raikkaat sitrukset ja tuoreet yrtit. Resepti: Kalaasi-blogi.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
  • 1 kg partaveitsisimpukoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl timjamia hienonnettuna
  • 1/2 sitruunan kuori suikaleina
  • 50 g voita
  • 2–3 laakerinlehteä
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1/2 sitruuna lohkoina
  • 1/2 limettiä lohkoina

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhdo simpukat juoksevan, kylmän veden alla.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkyn­net. Pese sitruuna huolellisesti ja vetele kuoresta ohuita suikaleita.
  3. Sulata voi kattilassa ja lisää jouk­koon valkosipuli, kääntele niitä hetki, älä ruskista. Lisää simpukat kattilaan ja kääntele hetki.
  4. Sekoittele simpukoiden joukkoon laakerinlehdet, yrtit ja kaada valko­viini kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa hieman. Kiehauta simpukoita 5 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat avau­tuneet. Jos joukossa on kiinni olevia simpukoita, heitä ne pois.
  5. Tarjoa simpukat sitruuna- ja limettilohkojen, patongin tai rouhei­sen leivän kanssa. Asiaan kuuluu, että dippaat leipää maukkaaseen liemeen.
Vinkki! Simpukat voi maustaa myös yrtti- tai valkosipulivoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (26 arviota)