Partaveitsisimpukat
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Hauskan muotoiset partaveitsisimpukat valmistuvat hetkessä. Makua antavat raikkaat sitrukset ja tuoreet yrtit. Resepti: Kalaasi-blogi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 1 kg partaveitsisimpukoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl persiljaa hienonnettuna
- 1 rkl timjamia hienonnettuna
- 1/2 sitruunan kuori suikaleina
- 50 g voita
- 2–3 laakerinlehteä
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- 1/2 sitruuna lohkoina
- 1/2 limettiä lohkoina
Valmistus
alle 30 min
- Huuhdo simpukat juoksevan, kylmän veden alla.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja vetele kuoresta ohuita suikaleita.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli, kääntele niitä hetki, älä ruskista. Lisää simpukat kattilaan ja kääntele hetki.
- Sekoittele simpukoiden joukkoon laakerinlehdet, yrtit ja kaada valkoviini kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa hieman. Kiehauta simpukoita 5 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Jos joukossa on kiinni olevia simpukoita, heitä ne pois.
- Tarjoa simpukat sitruuna- ja limettilohkojen, patongin tai rouheisen leivän kanssa. Asiaan kuuluu, että dippaat leipää maukkaaseen liemeen.
Vinkki! Simpukat voi maustaa myös yrtti- tai valkosipulivoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min4,3(55 arviota)
- alle 30 min4,1(23 arviota)
- alle 30 min4,4(21 arviota)
- 30 - 60 min4,2(19 arviota)
- alle 30 min3,9(81 arviota)
- alle 30 min3,8(162 arviota)
- yli 60 min4,0(5 arviota)
- alle 30 min4,4(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (26 arviota)