Partaveitsisimpukat
Hauskan muotoiset partaveitsisimpukat valmistuvat hetkessä. Makua antavat raikkaat sitrukset ja tuoreet yrtit. Resepti: Kalaasi-blogi.
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 1kgpartaveitsisimpukoita
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklpersiljaa hienonnettuna
- 1rkltimjamia hienonnettuna
- 1/2sitruunan kuori suikaleina
- 50gvoita
- 2-3laakerinlehteä
- 4dlkuivaa valkoviiniä
- 1/2sitruuna lohkoina
- 1/2limettiä lohkoina
Valmistus
alle 30 min- Huuhdo simpukat juoksevan, kylmän veden alla.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja vetele kuoresta ohuita suikaleita.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli, kääntele niitä hetki, älä ruskista. Lisää simpukat kattilaan ja kääntele hetki.
- Sekoittele simpukoiden joukkoon laakerinlehdet, yrtit ja kaada valkoviini kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa hieman. Kiehauta simpukoita 5 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Jos joukossa on kiinni olevia simpukoita, heitä ne pois.
- Tarjoa simpukat sitruuna- ja limettilohkojen, patongin tai rouheisen leivän kanssa. Asiaan kuuluu, että dippaat leipää maukkaaseen liemeen.
Tiesitkö että...
Vinkki! Simpukat voi maustaa myös yrtti- tai valkosipulivoilla.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi