Hyppää sisältöön
Pähkinäkuorrutettu uunilohi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pähkinäkuorrutettu uunilohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Uunilohen pähkinäkuorrutus on maustettu sitruunalla. Kokeile kuorrutusta myös vaalealle kalalle.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • n. 600 g kirjolohifileetä
  • n. 3/4 tl suolaa
  • 50 g Pirkka voita
  • 1/2 ps (à 175 g) Pirkka pähkinäsekoitusta
  • 1 viipale (n. 20 g) kuivahtanutta paahtoleipää
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 1/2 dl persiljaa
  • 1/4 tl suolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    1 217 kJ / 291 kcal
  • Rasva
    22,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    6,8 g
  • Hiilihydraatit
    4,1 g
  • josta sokereita
    0,9 g
  • Proteiini
    18,8 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voi mikrossa. Hienonna pähkinäsekoitus veitsellä karkeaksi rouheeksi. Leikkaa leipä hienoksi muruksi (noin 1 dl).
  2. Sekoita pähkinät ja leipämurut voisulaan. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä persilja. Mausta suolalla.
  3. Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pane kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, mausta pinta suolalla ja levitä kuorrutus tasaisesti kalan pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunasosetta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (75 arviota)