Pähkinäkuorrutettu uunilohi
Uunilohen pähkinäkuorrutus on maustettu sitruunalla. Kokeile kuorrutusta myös vaalealle kalalle.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 380 kcal / annos (160g)
Ainekset
4 annosta
- n. 600gkirjolohifileetä
- n. 3/4tlsuolaa
- 50gPirkka voita
- 1/2ps(à 175 g)Pirkka pähkinäsekoitusta
- 1viipale (n. 20 g)kuivahtanutta paahtoleipää
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1/2dlpersiljaa
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Sulata voi mikrossa. Hienonna pähkinäsekoitus veitsellä karkeaksi rouheeksi. Leikkaa leipä hienoksi muruksi (noin 1 dl).
- Sekoita pähkinät ja leipämurut voisulaan. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä persilja. Mausta suolalla.
- Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pane kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, mausta pinta suolalla ja levitä kuorrutus tasaisesti kalan pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunasosetta.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 380 kcal1 580 kJ
- Proteiinia 24 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa29 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi