• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pähkinäkuorrutettu uunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pähkinäkuorrutettu uunilohi

Uunilohen pähkinäkuorrutus on maustettu sitruunalla. Kokeile kuorrutusta myös vaalealle kalalle.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 380 kcal / annos (160g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(580 g)Pirkka kirjolohifileetä (sis. 1 % suolaa)
    • 1viipale (n. 20 g)kuivahtanutta paahtoleipää
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan kuorta raastettuna
    • 1/2dlpersiljaa
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voi mikrossa. Hienonna pähkinäsekoitus veitsellä karkeaksi rouheeksi. Leikkaa leipä hienoksi muruksi (noin 1 dl).
  2. Sekoita pähkinät ja leipämurut voisulaan. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä persilja. Mausta suolalla.
  3. Pane kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja levitä kuorrutus tasaisesti kalan pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunasosetta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 380 kcal1 580 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 35 arvostelua