Hyppää sisältöön
Parmesaanilohi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Parmesaanilohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Uunissa paistettu lohi saa maukkaan kuorrutuksen parmesaanijuustosta, basilikasta ja paahtoleivästä. Tarjoa vihannesten ja perunoiden kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 600 g kirjolohifileetä
  • 3/4 tl suolaa

Kuorrutus

  • 50 g Pirkka voita
  • 1 viipale (25 g) paahtoleipää, muruina (n. 1 dl)
  • 1 dl (40 g) parmesaania raastettuna
  • 1/2 dl basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl limetinmehua

Ravintosisältö

  • Energia
    933 kJ / 223 kcal
  • Rasva
    16,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    6,8 g
  • Hiilihydraatit
    2,1 g
  • josta sokereita
    0,3 g
  • Proteiini
    17,2 g
  • Suola
    1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kirjolohifilee annospaloiksi. Lado kalapalat voideltuun laakeaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 225 asteessa 10 minuuttia
  2. Sulata voi kasarissa ja siirrä pois liedeltä. Leikkaa leipä aivan hienoksi muruksi.
  3. Sekoita leipämurut voisulaan, lisää basilika, juustoraaste ja limetinmehu.
  4. Levitä kuorrutus kalapaloille. Kuorruta 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa grillattujen vihannesten ja perunasoseen kanssa.
Leiväksi sopii parhaiten hieman kuivahtanut paahtoleipä. Pirkka perunasoseaineksista (pakaste) pursotat helposti kauniit lisäkkeet kalalle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (31 arviota)