Parmesaanilohi
Uunissa paistettu lohi saa maukkaan kuorrutuksen parmesaanijuustosta, basilikasta ja paahtoleivästä. Tarjoa vihannesten ja perunoiden kanssa.
4 annosta30 - 60 min405 kcal / annos (170g)
Ainekset
4 annosta
- 600gkirjolohifileetä
- 3/4tlsuolaa
Kuorrutus
- 50gPirkka voita
- 1viipale (25 g)paahtoleipää, muruina (n. 1 dl)
- 1dl(40 g)parmesaania raastettuna
- 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
- 2rkllimetinmehua
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kirjolohifilee annospaloiksi. Lado kalapalat voideltuun laakeaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 225 asteessa 10 minuuttia
- Sulata voi kasarissa ja siirrä pois liedeltä. Leikkaa leipä aivan hienoksi muruksi.
- Sekoita leipämurut voisulaan, lisää basilika, juustoraaste ja limetinmehu.
- Levitä kuorrutus kalapaloille. Kuorruta 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa grillattujen vihannesten ja perunasoseen kanssa.
Tiesitkö että...
Leiväksi sopii parhaiten hieman kuivahtanut paahtoleipä. Pirkka perunasoseaineksista (pakaste) pursotat helposti kauniit lisäkkeet kalalle.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 170g100 g
- 405 kcal1 690 kJ
- Proteiinia 31 g
- Hiilihydraatteja3 g
- Rasvaa30 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi