• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ranskalainen uunikala

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,75 €/annos.
Ranskalainen uunikala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 122 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Kuorrutus

    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1/2tlkuivattua rakuunaa
    • 1viipalepaahtoleipää, muruina (n. 1 dl)
    • (mielellään pakastettua tai pari päivää vanhaa)
    • 3/4dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1/2dlparmesaania raastettuna
    • 4pientätomaattia

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lado jäiset kalapalat voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle suola ja valele kalapalat sitruunan mehulla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Sulata voi kasarissa ja siirrä pois liedeltä. Lisää valkosipuli ja rakuuna. Leikkaa paahtoleipä aivan hienoksi muruksi.
  3. Sekoita leipämurut voisulaan ja lisää persiljasilppu ja juustoraaste.
  4. Valuta kaloista vuokaan muodostunut vesi pois. Halkaise tomaatit ja asettele ne kalan viereen vuokaan. Levitä kuorrutus kalapaloille ja tomaateille.
  5. Kuorruta 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa ranskalainen uunikala keitettyjen tai paistettujen pariisinperunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 122 kcal512 kJ
  • Proteiinia6,81 g
  • Hiilihydraatteja14,8 g
  • Rasvaa3,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3