Ranskalainen uunikala
Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,75 €/annos.
4 annosta30 - 60 min122 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(4 x 100 g)Pirkka alaskanseitiä annospaloina, MSC (pakaste)
- 1/2tlsuolaa
- 1/2(n. 2 rkl)sitruunan mehu
Kuorrutus
- 50gPirkka voita
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2tlkuivattua rakuunaa
- 1viipalepaahtoleipää, muruina (n. 1 dl)
- 3/4dlpersiljaa hienonnettuna
- 1/2dlparmesaania raastettuna
- 4pientätomaattia
Valmistus
30 - 60 min- Lado jäiset kalapalat voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle suola ja valele kalapalat sitruunan mehulla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
- Sulata voi kasarissa ja siirrä pois liedeltä. Lisää valkosipuli ja rakuuna. Leikkaa paahtoleipä aivan hienoksi muruksi.
- Sekoita leipämurut voisulaan ja lisää persiljasilppu ja juustoraaste.
- Valuta kaloista vuokaan muodostunut vesi pois. Halkaise tomaatit ja asettele ne kalan viereen vuokaan. Levitä kuorrutus kalapaloille ja tomaateille.
- Kuorruta 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa ranskalainen uunikala keitettyjen tai paistettujen perunoiden kanssa.
Tiesitkö että...
Leiväksi sopii parhaiten hieman kuivahtanut paahtoleipä.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 122 kcal512 kJ
- Proteiinia 6,81 g
- Hiilihydraatteja14,8 g
- Rasvaa3,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Suosikkiresepti seistä, helppoa ja tosi maukasta.