• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gratinoidut uuniperunat

Gratinoidut uuniperunat sopivat vaikkapa iltapalaksi salaatin kanssa.
Gratinoidut uuniperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • yli 60 min
  • 526 kcal / annos (325g)

Ainekset

3 annosta
    • 3isoaPirkka uuniperunaa (violetti pussi)

Täyte

    • 1keltainen paprika
    • 100gmeetvurstia
    • 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
    • 2rklPirkka makeaa chilikastiketta

Päälle

    • 1/2-1dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat hyvin ja pistele niihin reikiä haarukalla. Kypsennä perunoita mikroaaltouunissa täydellä teholla (650 W) 12-15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Viipaloi paprika. Säästä osa viipaleista koristeeksi ja paloittele loput pieniksi kuutioiksi. Hienonna meetvurstiviipaleet. Sekoita paprikakuutiot, meetvursti, basilika ja chilikastike keskenään.
  3. Halkaise esikypsennetyt perunat. Koverra ne lusikalla ja lisää perunamassa täytteen sekaan. Laita koverretut perunakupit voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Annostele niihin täyte.
  4. Nosta paprikaviipaleet täytteen päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla. Tarjoa halutessasi lisäksi yrteillä maustettua kermaviilikastiketta ja raikasta salaattia.

Ravintosisältö perannos 325g100 g

  • 526 kcal2 200 kJ
  • Proteiinia22,4 g
  • Hiilihydraatteja28,3 g
  • Rasvaa29,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille