• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Naudanpaisti ja marinoidut vihannekset

Naudanpaisti ja marinoidut vihannekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 106 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 1(n. 950 g)HK naudan takuumurea sisäpaisti
    • n. 1/2tlsuolaa
    • n. 1/2tlmustapippuria

Vihannekset

    • 2isoa (400 g)punaista paprikaa
    • 2isoa (400 g)keltaista paprikaa
    • 1(400 g)kesäkurpitsa
    • 2rs(à 200 g)Champ herkkusieniä (tuoreita)
    • 3kevätsipulia

Marinadi

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 60-65 astetta. Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg.
  2. Ripottele kypsän paistin pinnalle suolaa ja pippuria. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia. Voit kypsentää paistin myös edellisenä päivänä ja leikata kylmänä tarjolle.
  3. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan. Levitä paprikat pellille leivinpaperin päälle ja paista niitä 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Ota paprikat uunista ja vedä niistä vielä kuumina kuori irti. (Voit myös panna kuumat paprikat muovipussiin, sulkea pussin ja antaa levätä noin 10 minuuttia. Kuori paprikat vetämällä kuoret veitsen avulla.)
  4. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, paloittele herkkusienet sekä kuoritut paprikat. Hienonna kevätsipulit. Levitä vihannekset laakeaan vuokaan.
  5. Sekoita kulhossa marinadin ainekset ja kaada vihannesten päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli seuraavaan päivään.
  6. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli oikein ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa juustohöylällä parmesaanista lastuja. Kaada marinoidut vihannekset keoksi laakealle, reunalliselle vadille. Leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja levitä vihannesten ympärille. Ripottele päälle rucolaa, parmesaanilastuja sekä kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä. Koristele vielä punasipulirenkailla ja hienonnetulla timjamilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal442 kJ
  • Proteiinia9,84 g
  • Hiilihydraatteja3,74 g
  • Rasvaa5,64 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille