Uuniperunat

Kokeile uuniperunoihin rohkeasti erilaisia täytevaihtoehtoja. Uuniperunoiksi kannattaa valita jauhoisia perunalajikkeita.
Uuniperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 150 kcal / annos (200g)

Ainekset

    • 1-2isoa perunaa/henkilö (Pirkka violetti tai
    • punainen pussi)

Valmistus

yli 60 min
  1. Uuniperunoiksi sopivat jauhoiset perunalajikkeet (esim. Rosamunda ja Pito). Kun tarjoat uuniperunoita pääruoaksi, valitse mahdollisimman isoja eli ainakin 200 g painoisia perunoita.
  2. Harjaa perunat huolellisesti harjalla ja kuivaa pinta talouspaperilla. Pistele perunat haarukalla. Lado perunat uunipellille ja kypsennä niitä 225 asteessa runsas tunti. Kun kietaiset perunat foliopakettiin, voit pitää niitä kuumina 100-asteisessa uunissa niiden kuivumatta.
  3. Leikkaa perunaan ja folioon pitkittäisviilto ja purista perunaa kasaan päistä, jolloin täytteelle tulee tilaa. Tarjoa esimerkiksi maustevoin, ranskankerman tai kermaviilitäytteiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 150 kcal620 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa0,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi