Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Yrttiset porsaanulkofileepihvit ja racletteperunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yrttiset porsaanulkofileepihvit ja racletteperunat

Sveitsiläinen raclette-juusto maustaa perinteiset uuniperunat. Tarjoa yrteillä marinoitujen porsaanfileepihvien kanssa.

Ainekset

5 annosta
    • n. 600gporsaan ulkofileetä

Yrttimarinadi

Pinnalle

    • 1/2tlsuolaa

Racletteperunat

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa filee viiteen osaan. Nuiji pihvejä muovin sisällä hieman ohuemmiksi. Sekoita kulhossa marinadin ainekset ja kaada liemi kaksinkertaiseen muovipussiin. Lisää pussiin pari pihviä kerrallaan ja pyörittele marinadissa. Kun kaikki pihvit ovat pussissa, sulje pussi ja pane se jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kääntele pussia pari kertaa.
  2. Levitä pihvit voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa. Pihvit saavat odottaa racletteperunoiden esivalmistelun ja alkupaistumisen ajan.
  3. Pese perunat huolellisesti harjalla, halkaise pituussuunnassa ja asettele voideltuun vuokaan. Valuta perunoiden halkaisupinnalle juoksevaa margariinia ja ripottele päälle suolaa.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia perunoiden koon mukaan. Pane pihvit uuniin, kun perunat ovat paistuneet puolisen tuntia. Kun perunat tuntuvat kypsiltä, peitä niiden pinta juustoviipaleilla. Paista vielä viitisen minuuttia. Mausta perunat paprikajauheella.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille4 arvostelua