• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uuniperunat ja currytonnikalatäytettä

Tuhdit uuniperunat ja lämmin currytonnikalatäyte sopivat loistavasti ateriaksi kylmiin talvipäiviin.
Uuniperunat ja currytonnikalatäytettä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 105 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4isoaPirkka uuniperunaa (lila pussi)
    • 1/2tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 1tlk(185 g)Pirkka tonnikalaa currykastikkeessa
    • 1/2ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
    • n. 1dlPirkka emmental-mozzarella-juustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat hyvin juuresharjalla. Pistele ne ja kypsennä 200 asteessa noin tunti. Leikkaa perunat pitkittäin puoliksi ja koverra perunoista noin puolet sisuksesta pois.
  2. Hienonna sisus ja mausta se suolalla. Lisää joukkoon muna, tonnikala kastikkeineen ja sulatetut katkaravut. Jaa täyte koverrettuihin perunanpuolikkaisiin. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  3. Kuorruta 225 asteessa noin 15 minuuttia. Mikrovinkki: Voit nopeuttaa perunoiden kypsymistä seuraavasti: Pistele pestyt perunat ja kypsennä peitettynä mikrossa täysteholla (900 W) 10 minuuttia. Jatka kypsentämistä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 105 kcal440 kJ
  • Proteiinia7,38 g
  • Hiilihydraatteja7,86 g
  • Rasvaa4,78 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3