• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu ananas ja mascarponemousseReseptin teki kumppani

Grillattu ananas ja mascarponemousse

Mehukas ananas saa grillissä upean maun, jota kermainen mascarpone täydentää. Pieni pippurisuus yllättää grillatussa ananaksessa ja mascarponemoussessa.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1,2 kg)tuore ananas
    • 1/2tlpitkäpippuria tai mustapippuria jauhettuna

Mascarponemousse

    • 1/2vaniljatanko
    • 1dlkermaa
    • 250gmascarponejuustoa
    • 1dltomusokeria
    • 1/4ruukkusitruunamelissaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Paahda pippurit nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla. Jauha pippurit hienoksi morttelissa.
  2. Halkaise puolikas vaniljatanko pituussuunnassa. Raaputa tangon sisäpuolelta vaniljansiemenet talteen.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Laita mascarpone, tomusokeri ja vaniljansiemenet kulhoon ja sekoita hyvin. Ohenna mascarponemassa kermavaahdolla. Laita kylmään maustumaan.
  5. Halkaise ananas kuorineen pituussuunnassa 4 osaan ja poista kova keskiosa.
  6. Grillaa maksimiteholla 2-3 minuuttia per puoli tai kunnes ananaslohkojen pinnoissa on hyvä väri.
  7. Nosta ananaslohkot tarjoiluastialle. Ripottele päälle jauhettua pippuria ja sitruunamelissan lehtiä kokonaisina. Tarjoa mascarponemoussen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille