Grillattu ananas ja mascarponemousse
Mehukas ananas saa grillissä upean maun, jota kermainen mascarpone täydentää. Pieni pippurisuus yllättää grillatussa ananaksessa ja mascarponemoussessa.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1,2 kg)tuore ananas
- 1/2tlpitkäpippuria tai mustapippuria jauhettuna
Mascarponemousse
- 1/2vaniljatankoa
- 1dlkermaa
- 250gmascarponejuustoa
- 1dltomusokeria
- 1/4ruukkusitruunamelissaa
Valmistus
alle 30 min- Paahda pippurit nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla. Jauha pippurit hienoksi morttelissa.
- Halkaise puolikas vaniljatanko pituussuunnassa. Raaputa tangon sisäpuolelta vaniljansiemenet talteen.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Laita mascarpone, tomusokeri ja vaniljansiemenet kulhoon ja sekoita hyvin. Ohenna mascarponemassa kermavaahdolla. Laita kylmään maustumaan.
- Halkaise ananas kuorineen pituussuunnassa 4 osaan ja poista kova keskiosa.
- Grillaa maksimiteholla 2-3 minuuttia per puoli tai kunnes ananaslohkojen pinnoissa on hyvä väri.
- Nosta ananaslohkot tarjoiluastialle. Ripottele päälle jauhettua pippuria ja sitruunamelissan lehtiä kokonaisina. Tarjoa mascarponemoussen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi