Grillattu ananas ja mascarponemousse
Mehukas ananas saa grillissä upean maun, jota kermainen mascarpone täydentää. Pieni pippurisuus yllättää grillatussa ananaksessa ja mascarponemoussessa.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1,2 kg)tuore ananas
- 1/2tlpitkäpippuria tai mustapippuria jauhettuna
Mascarponemousse
- 1/2vaniljatankoa
- 1dlkermaa
- 250gmascarponejuustoa
- 1dltomusokeria
- 1/4ruukkusitruunamelissaa
Valmistus
alle 30 min- Paahda pippurit nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla. Jauha pippurit hienoksi morttelissa.
- Halkaise puolikas vaniljatanko pituussuunnassa. Raaputa tangon sisäpuolelta vaniljansiemenet talteen.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Laita mascarpone, tomusokeri ja vaniljansiemenet kulhoon ja sekoita hyvin. Ohenna mascarponemassa kermavaahdolla. Laita kylmään maustumaan.
- Halkaise ananas kuorineen pituussuunnassa 4 osaan ja poista kova keskiosa.
- Grillaa maksimiteholla 2-3 minuuttia per puoli tai kunnes ananaslohkojen pinnoissa on hyvä väri.
- Nosta ananaslohkot tarjoiluastialle. Ripottele päälle jauhettua pippuria ja sitruunamelissan lehtiä kokonaisina. Tarjoa mascarponemoussen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi