Grillattu naudan sisäfilee ja pico de gallo -salsa
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Grillattu naudan sisäfilee ja tomaattinen pico de gallo -salsa vievät makumatkalle Espanjaan. Pico de gallo sopii tarjottavaksi myös kalaruokien kanssa.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
n. 600 g | naudan sisäfileetä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Pico de gallo -salsa | |
---|---|
4–5 | tomaattia tai |
1/2–1 | punasipuli varsineen tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2–1 | jalapenoa tai |
1/2 ruukkua | korianteria tai |
1/4–1/2 dl | limetinmehua tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 401 kJ / 96 kcal |
Rasva | 4,2 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 11,8 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa tarvittaessa pinnalta rasva ja kalvot pois. Kuivaa lihan pinta ja hiero päälle suolaa ja pippuria. Nosta filee esilämmitettyyn kuumaan grilliin ja grillaa käännellen, kunnes se on kauttaaltaan saanut kauniin värin. Työnnä paistolämpömittari pitkittäin lihan keskelle ja käännä grillin lämpö minimiin. Anna lihan grillaantua kannen alla haluttuun lämpötilaan. Käännä liha muutaman kerran grillauksen aikana. Jos haluat sisältä punertavan fileen, kääri se folioon vetäytymään, kun lämpömittari näyttää 55 astetta. Jos haluat kypsän fileen, kääri liha vetäytymään, kun sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Valmista salsa lihan vetäytyessä. Leikkaa tomaatit puoliksi, poista karat ja vedä sormin siemenet sisältä pois. Nosta tomaatit monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut sipulit, jalapeno, josta kanta on poistettu, sekä korianteri. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes seos on leikkautunut sopivan rakeiseksi. Voit halutessasi leikata kasvikset sopivan kokoisiksi kuutioiksi myös veitsellä. Mausta pico de gallo -salsa limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ennen tarjolle nostamista. Tarjoa lihan kanssa pico de gallo -salsaa sekä leipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka Parhaat RAF tomaatti 300g Espanja 1lkHinta 3,59/kpl11,97/kg
- Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250gHinta 5,49/kpl21,96/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(87 arviota)
- yli 60 min4,2(159 arviota)
- yli 60 min4,3(45 arviota)
- yli 60 min2,9(37 arviota)
- 30 - 60 min4,1(40 arviota)
- yli 60 min3,4(16 arviota)
- yli 60 min4,0(54 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (36 arviota)
- Hereille5 vuotta sittenPico de gallo on meksikolainen, ei espanjalainen.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHereille, kiitos huomiostasi. Välitämme palautteesi eteenpäin.
- Mustikka7 vuotta sittenOi järkky miten hyvää!