Hyppää sisältöön
Grillattu naudan sisäfilee ja pico de gallo -salsaReseptin takana kumppani

Grillattu naudan sisäfilee ja pico de gallo -salsa

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Grillattu naudan sisäfilee ja tomaattinen pico de gallo -salsa vievät makumatkalle Espanjaan. Pico de gallo sopii tarjottavaksi myös kalaruokien kanssa.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
n. 600 g
 
naudan sisäfileetä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Pico de gallo -salsa

4–5
 
tomaattia
tai
1/2–1
 
punasipuli varsineen
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
1/2–1
 
jalapenoa
tai
1/2 ruukkua
 
korianteria
tai
1/4–1/2 dl
 
limetinmehua
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
401 kJ / 96 kcal
Rasva
4,2 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
2 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
11,8 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa tarvittaessa pinnalta rasva ja kalvot pois. Kuivaa lihan pinta ja hiero päälle suolaa ja pippuria. Nosta filee esilämmitettyyn kuumaan grilliin ja grillaa käännellen, kunnes se on kauttaaltaan saanut kauniin värin. Työnnä paistolämpömittari pitkittäin lihan keskelle ja käännä grillin lämpö minimiin. Anna lihan grillaantua kannen alla haluttuun lämpötilaan. Käännä liha muutaman kerran grillauksen aikana. Jos haluat sisältä punertavan fileen, kääri se folioon vetäytymään, kun lämpömittari näyttää 55 astetta. Jos haluat kypsän fileen, kääri liha vetäytymään, kun sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Valmista salsa lihan vetäytyessä. Leikkaa tomaatit puoliksi, poista karat ja vedä sormin siemenet sisältä pois. Nosta tomaatit monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut sipulit, jalapeno, josta kanta on poistettu, sekä korianteri. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes seos on leikkautunut sopivan rakeiseksi. Voit halutessasi leikata kasvikset sopivan kokoisiksi kuutioiksi myös veitsellä. Mausta pico de gallo -salsa limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ennen tarjolle nostamista. Tarjoa lihan kanssa pico de gallo -salsaa sekä leipää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,32/kpl
    3,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Pirkka Parhaat RAF tomaatti 300g Espanja 1lk
    Hinta 3,59/kpl
    11,97/kg
  • Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250g
    Hinta 5,49/kpl
    21,96/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (36 arviota)

  • Hereille
    5 vuotta sitten
    Pico de gallo on meksikolainen, ei espanjalainen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hereille, kiitos huomiostasi. Välitämme palautteesi eteenpäin.
  • Mustikka
    7 vuotta sitten
    Oi järkky miten hyvää!