• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Grillattu naudan sisäfilee ja pico de gallo -salsa

Grillattu naudan sisäfilee ja tomaattinen pico de gallo -salsa vievät makumatkalle Espanjaan. Pico de gallo sopii tarjottavaksi myös kalaruokien kanssa.
Grillattu naudan sisäfilee ja pico de gallo -salsa
Reseptin teki kumppani
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-5 annosta
    • n. 600gnaudan sisäfileetä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Pico de gallo -salsa

    • 4-5tomaattia
    • 1/2-1punasipuli varsineen
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1/2-1jalapenoa
    • 1/2ruukkuakorianteria
    • 1/4-1/2dllimetinmehua
    • ripaus suolaa
    • ripaus mustapippuria

Lisäksi

    • leipää (Pirkka parhaat kiviuuni kierrepatonki)

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa tarvittaessa pinnalta rasva ja kalvot pois. Kuivaa lihan pinta ja hiero päälle suolaa ja pippuria. Nosta filee esilämmitettyyn kuumaan grilliin ja grillaa käännellen, kunnes se on kauttaaltaan saanut kauniin värin. Työnnä paistolämpömittari pitkittäin lihan keskelle ja käännä grillin lämpö minimiin. Anna lihan grillaantua kannen alla haluttuun lämpötilaan. Käännä liha muutaman kerran grillauksen aikana. Jos haluat sisältä punertavan fileen, kääri se folioon vetäytymään, kun lämpömittari näyttää 55 astetta. Jos haluat kypsän fileen, kääri liha vetäytymään, kun sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.
  2. Valmista salsa lihan vetäytyessä. Leikkaa tomaatit puoliksi, poista karat ja vedä sormin siemenet sisältä pois. Nosta tomaatit monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut sipulit, jalapeno, josta kanta on poistettu, sekä korianteri. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes seos on leikkautunut sopivan rakeiseksi. Voit halutessasi leikata kasvikset sopivan kokoisiksi kuutioiksi myös veitsellä. Mausta pico de gallo -salsa limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ennen tarjolle nostamista. Tarjoa lihan kanssa pico de gallo -salsaa sekä leipää.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua