• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Meksikolainen kanakeitto

Tomaattisessa kanakeitossa maistuvat tutut meksikon maut. Broilerin koipireidet saat revittyä meheviksi suupaloiksi.
Meksikolainen kanakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 410 kcal / annos (360g)

Ainekset

6 annosta

Avokadosalsa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Halkaise tomaatit poikittain kahtia, kuori ja lohko sipulit. Litistä ja kuori valkosipulinkynnet.
  2. Valitse kaksi uunivuokaa, jotka mahtuvat samaan aikaan uuniin. Asettele toiseen vuokaan tomaatit ja sipulit. Sivele kasvisten pintaan öljyä. Nosta toiseeen vuokaan broilerit. Kypsennä molempia 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
  3. Siirrä kypsät broilerit jäähtymään. Nosta kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekottimella tasaiseksi. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Poista chilistä siemenet, hienonna ja lisää keittoon. Purista limetinmehu ja lisää 2 tl mehua kattilaan. Säästä loput mehut salsaa varten.
  5. Irrottele broilerin lihat ja revi ne sopiviksi suupaloiksi. Lisää keittoon kidneypavut, mausteet, broilerit ja korianteri. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
  6. Valmista salsa: poista avokadoista kivi, koverra hedelmäliha ja kuutioi. Hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarjoa erikseen keiton kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 410 kcal1 720 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa30 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua