Kokonaisena grillattu naudan kuveReseptin teki kumppani

Kokonaisena grillattu naudan kuve

Kokonaisena grillattu kuve eli Flank steak saa kesällä kaveriksi Aasian makuisen raikkaan ja kevyen salaatin paksoista, retiiseistä, iduista ja sokeriherneistä.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 800gnaudan kuvetta
    • 3tlmustapippuria
    • n. 2rklsuolaa
    • 2-3rklrypsiöljyä

Soija-seesaminsiemenvinaigrette

    • 2rklseesaminsiemeniä
    • 1rkllimetinmehua
    • 2dlrypsiöljyä
    • 1dlsoijaa
    • 1rklseesaminsiemenöljyä
    • 1/2dlriisiviinietikkaa
    • 2tlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria

Salaatti

    • 2-3(n. 400 g)paksoita
    • 200g(n. 15 g)retikkaa
    • 1punainen chili
    • 1ruukkukorianteria
    • 2kevätsipulin vartta
    • 200gituja
    • 250gsokeriherneitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla.
  2. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään. Anna maustua kylmässä hetki ja säilytä jääkaapissa. Sekoita ennen tarjoilua ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
  3. Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Sekoita suola ja mustapippuri. Hiero seos käsin lihan pintaan kauttaaltaan. Anna maustua hetki. Valele rypsiöljy lihan pintaan ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  4. Grillaa maksimilämmöllä lihan kumpaankin puoleen hyvä väri (2 minuuttia/puoli). Kypsennä loppuun epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) ja kypsennä kunnes sisälämpötila on 54 astetta (1-2 minuuttia lihan paksuudesta riippuen). Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.
  5. Leikkaa paksoit pituussuunnassa 4 osaan. Irrota kanta ja erottele lehdet. Leikkaa retikka ohuiksi ”kolikoiksi” ja chili siemenineen renkaiksi. Hienonna korianteri ja kevätsipuli. Lisää joukkoon idut ja sokeriherneet. Pyöräytä vihannekset soija-seesaminsiemenvinaigrettessa. Tarjoa liha salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valmistus uunissa: Valmistele liha kuten edellä. Paista kuumalla pannulla lihan kumpaankin puoleen hyvä väri (noin 1 minuutti). Kypsennä tasalämmöllä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua