Kokonaisena grillattu naudan kuve
Kokonaisena grillattu kuve eli Flank steak saa kesällä kaveriksi Aasian makuisen raikkaan ja kevyen salaatin paksoista, retiiseistä, iduista ja sokeriherneistä.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 800gnaudan kuvetta
- 3tlmustapippuria
- n. 2rklsuolaa
- 2-3rklrypsiöljyä
Soija-seesaminsiemenvinaigrette
- 2rklseesaminsiemeniä
- 1rkllimetinmehua
- 2dlrypsiöljyä
- 1dlsoijakastiketta
- 1rklseesaminsiemenöljyä
- 1/2dlriisiviinietikkaa
- 2tlsokeria
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
Salaatti
- 2-3(n. 400 g)paksoita
- 200g(n. 15 g)retikkaa
- 1punainen chili
- 1ruukkukorianteria
- 2kevätsipulin vartta
- 200gituja
- 250gsokeriherneitä
Valmistus
yli 60 min- Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla.
- Sekoita vinaigretten ainekset keskenään. Anna maustua kylmässä hetki ja säilytä jääkaapissa. Sekoita ennen tarjoilua ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
- Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Sekoita suola ja mustapippuri. Hiero seos käsin lihan pintaan kauttaaltaan. Anna maustua hetki. Valele rypsiöljy lihan pintaan ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Grillaa maksimilämmöllä lihan kumpaankin puoleen hyvä väri (2 minuuttia/puoli). Kypsennä loppuun epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) ja kypsennä kunnes sisälämpötila on 54 astetta (1-2 minuuttia lihan paksuudesta riippuen). Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.
- Leikkaa paksoit pituussuunnassa 4 osaan. Irrota kanta ja erottele lehdet. Leikkaa retikka ohuiksi ”kolikoiksi” ja chili siemenineen renkaiksi. Hienonna korianteri ja kevätsipuli. Lisää joukkoon idut ja sokeriherneet. Pyöräytä vihannekset soija-seesaminsiemenvinaigrettessa. Tarjoa liha salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Valmistus uunissa: Valmistele liha kuten edellä. Paista kuumalla pannulla lihan kumpaankin puoleen hyvä väri (noin 1 minuutti). Kypsennä tasalämmöllä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi