Kokonaisena grillattu naudan kuveReseptin takana kumppani

Kokonaisena grillattu naudan kuve

Kokonaisena grillattu kuve eli Flank steak saa kesällä kaveriksi Aasian makuisen raikkaan ja kevyen salaatin paksoista, retiiseistä, iduista ja sokeriherneistä.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 800gnaudan kuvetta
    • 3tlmustapippuria
    • n. 2rklsuolaa
    • 2-3rklrypsiöljyä

Soija-seesaminsiemenvinaigrette

    • 2rklseesaminsiemeniä
    • 1rkllimetinmehua
    • 2dlrypsiöljyä
    • 1dlsoijakastiketta
    • 1rklseesaminsiemenöljyä
    • 1/2dlriisiviinietikkaa
    • 2tlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria

Salaatti

    • 2-3(n. 400 g)paksoita
    • 200g(n. 15 g)retikkaa
    • 1punainen chili
    • 1ruukkukorianteria
    • 2kevätsipulin vartta
    • 200gituja
    • 250gsokeriherneitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla.
  2. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään. Anna maustua kylmässä hetki ja säilytä jääkaapissa. Sekoita ennen tarjoilua ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
  3. Nosta liha lämpimään tunti ennen grillausta. Sekoita suola ja mustapippuri. Hiero seos käsin lihan pintaan kauttaaltaan. Anna maustua hetki. Valele rypsiöljy lihan pintaan ennen grillausta. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  4. Grillaa maksimilämmöllä lihan kumpaankin puoleen hyvä väri (2 minuuttia/puoli). Kypsennä loppuun epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) ja kypsennä kunnes sisälämpötila on 54 astetta (1-2 minuuttia lihan paksuudesta riippuen). Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.
  5. Leikkaa paksoit pituussuunnassa 4 osaan. Irrota kanta ja erottele lehdet. Leikkaa retikka ohuiksi ”kolikoiksi” ja chili siemenineen renkaiksi. Hienonna korianteri ja kevätsipuli. Lisää joukkoon idut ja sokeriherneet. Pyöräytä vihannekset soija-seesaminsiemenvinaigrettessa. Tarjoa liha salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valmistus uunissa: Valmistele liha kuten edellä. Paista kuumalla pannulla lihan kumpaankin puoleen hyvä väri (noin 1 minuutti). Kypsennä tasalämmöllä 125 tai kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Anna lihan vetäytyä sellaisenaan (ei foliossa) huoneenlämmössä 15 minuuttia.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl
    26,00/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    7,29/kpl
    20,25/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,89/kpl
    32,96/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
    0,65/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl
    4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl
    4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl
    3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl
    5,98/l
  • Pirkka salaattisiemensekoitus 180g
    Pirkka salaattisiemensekoitus 180g
    2,59/kpl
    14,39/kg