• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Yrttinen naudan sisäfilee ja uunipaahdetut ankanrasvaperunatReseptin teki kumppani

Yrttinen naudan sisäfilee ja uunipaahdetut ankanrasvaperunat

Naudan sisäfilee maustetaan timjamilla, rosmariinilla ja basilikalla. Tarjoa sisäfilee uunissa paahdettujen ankanrasvaperunoiden kanssa.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgnaudan sisäfileetä
    • 1rklvoita
    • 4oksaa tuoretta timjamia
    • 2oksaa tuoretta rosmariinia
    • 2oksaa tuoretta basilikaa
    • 2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 4-5viipalettailmakuivattua kinkkua

Ankanrasvaperunat

    • 1 1/2kgperunoita, kiinteä lajike
    • 1tlk(340 g)ankan- tai hanhenrasvaa
    • 1tlsuolaa
    • 2oksaa tuoretta rosmariinia
    • 2oksaa tuoretta timjamia

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Siisti ja kuivaa lihan pinta.
  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista liha kauttaaltaan. Muista ruskistaa myös päät. Anna jäähtyä hetki.
  3. Hienonna yrtit. Sekoita öljyyn yrtit ja mausteet. Hiero seos kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan ja peitä pinta ilmakuivatun kinkun viipaleilla.
  4. Työnnä lihaan paistolämpömittari ja nosta vuoka 120-asteiseen uuniin. Kypsennä, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Kun otat lihan uunista, peittele se kaksinkertaisella foliolla vähintään 30 minuutiksi ennen leikkaamista.
  5. Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna kosteuden haihtua hetki. Pane kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa, niin että perunoiden kulmat hiukan pyöristyvät.
  6. Pane uunipannulle ankanrasva ja nosta 200-asteiseen uuniin. Kun rasva on sulanut, kaada joukkoon perunat. Kääntele hiukan, jotta rasva levittyy tasaisesti. Ripottele päälle suola sekä rosmariinin- ja timjaminlehtiä.
  7. Nosta pannu uuniin noin 45 minuutiksi, tai kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Kääntele lastalla aina 15 minuutin välein. Tarkista kypsyys tikulla ja tarjoa heti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua