Yrttinen naudan sisäfilee ja uunipaahdetut ankanrasvaperunat
Naudan sisäfilee maustetaan timjamilla, rosmariinilla ja basilikalla. Tarjoa sisäfilee uunissa paahdettujen ankanrasvaperunoiden kanssa.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 1kgnaudan sisäfileetä
- 1rklvoita
- 4oksaa tuoretta timjamia
- 2oksaa tuoretta rosmariinia
- 2oksaa tuoretta basilikaa
- 2rklöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 4-5viipalettailmakuivattua kinkkua
Ankanrasvaperunat
- 1 1/2kgperunoita, kiinteä lajike
- 1tlk(340 g)ankan- tai hanhenrasvaa
- 1tlsuolaa
- 2oksaa tuoretta rosmariinia
- 2oksaa tuoretta timjamia
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Siisti ja kuivaa lihan pinta.
- Kuumenna voi pannulla ja ruskista liha kauttaaltaan. Muista ruskistaa myös päät. Anna jäähtyä hetki.
- Hienonna yrtit. Sekoita öljyyn yrtit ja mausteet. Hiero seos kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan ja peitä pinta ilmakuivatun kinkun viipaleilla.
- Työnnä lihaan paistolämpömittari ja nosta vuoka 120-asteiseen uuniin. Kypsennä, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Kun otat lihan uunista, peittele se kaksinkertaisella foliolla vähintään 30 minuutiksi ennen leikkaamista.
- Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna kosteuden haihtua hetki. Pane kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa, niin että perunoiden kulmat hiukan pyöristyvät.
- Pane uunipannulle ankanrasva ja nosta 200-asteiseen uuniin. Kun rasva on sulanut, kaada joukkoon perunat. Kääntele hiukan, jotta rasva levittyy tasaisesti. Ripottele päälle suola sekä rosmariinin- ja timjaminlehtiä.
- Nosta pannu uuniin noin 45 minuutiksi, tai kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Kääntele lastalla aina 15 minuutin välein. Tarkista kypsyys tikulla ja tarjoa heti.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi