Lakritsipossu
Lakritsipossu on makea ja aromaattinen pataruoka, joka valmistetaan porsaan kasslerista. Aasialaiset maut tuovat särmää makeaan ja mureaan porsaan lihaan.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1,2kgPirkka suomalaista porsaan kassleria, miedosti suolattua
- 5valkosipulin kynttä
- 3cminkivääriä
- 2rklrypsiöljyä
- 1dlfariini- tai muscovadosokeria
- 3dlkookosvettä tai
- 3dlvettä
- 2tähtianista
- 1 1/2rkllakritsijuurijauhetta
- 2rklsoijakastiketta
- 1Pirkka mieto punainen chili
- 4kevätsipulinvartta
- 1/2ruukkuakorianteria
- 2limettiä
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa porsaan kassler noin 2 x 2 sentin kuutioiksi. Ruskista kuutiot muutamassa erässä paistinpannulla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy padassa ja kuullota valkosipulia ja inkivääriä hetken aikaa. Lisää joukkoon sokeri ja anna sulaa. Lisää pataan ruskistetut porsaskuutiot ja anna paistua pari minuuttia. Kaada joukkoon kookosvesi ja lisää tähtianikset, lakritsijuurijauhe ja soijakastike. Keitä miedolla lämmöllä 2-3 tuntia, kunnes liha on mureaa.
- Viimeistele lakritsipossu hienonnetulla chilillä, kevätsipulilla ja korianterilla. Tarjoile keitetyn riisin ja limettilohkojen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Olipahan herkkua!
Nyt tiiän mitä on ku ruoka sulaa suuhun! 💚