Grillattua possua ja juustoherkkusieniä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 | Pirkka porsaankyljystä tai kassleriviipaletta tai |
suolaa tai | |
Marinadi | |
---|---|
1/2 dl | öljyä tai |
3 rkl | viinietikkaa tai |
2 rkl | hunajaa tai |
1 rkl | sinappia tai |
1 tl | tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Juustoherkkusienet | |
1 rs (200 g) | Pirkka herkkusieniä (tuoreita) tai |
100 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 765 kJ / 183 kcal |
Rasva | 12,3 g |
josta tyydyttynyttä | 4 g |
Hiilihydraatit | 4,2 g |
josta sokereita | 3,9 g |
Proteiini | 13,8 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Sekoita marinadin ainekset ja voitele sillä lihaviipaleet molemmin puolin. Lado lihat tiiviiseen tai kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada päälle loput marinadista. Sulje pussi ja purista ilma pois mahdollisimman hyvin. Nosta pussi syvälle lautaselle ja anna maustua vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa. Käännä pussia maustumisen aikana.
Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillaamista. Leikkaa tarvittaessa reunasilavaan muutama viilto, jotta kyljykset eivät käperry grillissä. Grillaa melko lähellä hiillosta 10–15 minuuttia välillä kääntäen. Voit voidella lihoja marinadilla grillauksen aikana. Mausta kypsinä suolalla.
Irrota herkkusienistä kannat. (Kannat voi paloitella esim. salaattiin.) Pane lakkien täytteeksi tuorejuustoa. Kypsennä grillissä tai uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia. Lisäkkeeksi voit grillata myös halkaistuja pihvitomaatteja, kesäkurpitsaa ja omenaviipaleita. Pihvitomaattien ja kesäkurpitsan mausteeksi sopii parmesaaniraaste.