• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Grillattua possua ja juustoherkkusieniä

Grillattua possua ja juustoherkkusieniä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 186 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4Pirkka porsaankyljystä tai kassleriviipaletta
    • suolaa

Marinadi

    • 1/2dlöljyä
    • 3rklviinietikkaa
    • 2rklhunajaa
    • 1rklsinappia
    • 1tljauhettua inkivääriä
    • 1tlmustapippuria

Juustoherkkusienet

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset ja voitele sillä lihaviipaleet molemmin puolin. Lado lihat tiiviiseen tai kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada päälle loput marinadista. Sulje pussi ja purista ilma pois mahdollisimman hyvin. Nosta pussi syvälle lautaselle ja anna maustua vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa. Käännä pussia maustumisen aikana.
  2. Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillaamista. Leikkaa tarvittaessa reunasilavaan muutama viilto, jotta kyljykset eivät käperry grillissä. Grillaa melko lähellä hiillosta 10-15 minuuttia välillä kääntäen. Voit voidella lihoja marinadilla grillauksen aikana. Mausta kypsinä suolalla.
  3. Irrota herkkusienistä kannat. (Kannat voi paloitella esim. salaattiin.) Pane lakkien täytteeksi tuorejuustoa. Kypsennä grillissä tai uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Lisäkkeeksi voit grillata myös halkaistuja pihvitomaatteja, kesäkurpitsaa ja omenaviipaleita. Pihvitomaattien ja kesäkurpitsan mausteeksi sopii parmesaaniraaste.

Ravintosisältö per 100 g

  • 186 kcal778 kJ
  • Proteiinia9,22 g
  • Hiilihydraatteja6,59 g
  • Rasvaa13,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille