Porsaan ribsit grillissä ja fenkolislaw
Esikypsennä porsaan ribsit keittämällä ja grillaa lihoihin paistopinnat. Tarjoa herkullinen sormiruoka raikkaan fenkolislaw'n kanssa.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 1 1/2luullista, maustamatonta siankylkeä eli ribsejä
Keittoliemi
- 2 1/2lvettä
- 2-3lihaliemikuutiota
- 2tlsuolaa
- 10kokonaista maustepippuria
- 10kokonaista valkopippuria
- 3laakerinlehteä
Lisäksi
- 2dlBBQ-marinadia
Fenkolislaw
- 1fenkoli
- 1/2punasipuli varsineen tai
- 1/2punasipuli ja 2 kevätsipulia
- pieni pala kiinankaalia
- 2porkkanaa
- 1/2dlmajoneesia
- 1/2dlkermaviiliä
- 1tlvalkoviinietikkaa
- 1tlsitruunanmehua
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Mittaa isoon kattilaan vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta joukkoon ribsit. Kuori kiehumisen alkuvaiheessa syntyvä vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen noin tunti. Nosta kattila liedeltä ja anna ribsien jäähtyä liemessä. Nosta kattila jääkaappiin yöksi.
- Valmista fenkolislaw jääkaappiin tekeytymään ennen kuin grillaat ribsit. Leikkaa fenkoli, sipuli ja kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita majoneesi, kermaviili ja mausteet keskenään. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita majoneesikastike joukkoon. Nosta jääkaappiin odottamaan lihan valmistusta.
- Kuori kattilan pinnalle jähmettynyt rasva pois ja nosta ribsit liemestä. Pyyhi pinnat ja sivele niille BBQ-marinadia. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti. Pyyhi enin marinadi pois ja grillaa lihoja ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat lämmenneet ja saaneet kunnolla väriä. Leikkaa grillatut ribsit luiden väleistä annospaloiksi.
- Tarjoa ribsien kanssa fenkolislaw'ta.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Grillattua lihasoppaa? Miksei ribsejä voisi tehdä niin (hitaasti miedolla lämmöllä savuisessa grillissä), että niiden kaikki aromit säilyvät? Keitetyt ribsit ovat äärimmäisen valju esitys.
Ribsejä ei keitetä
IHAN VÄÄRÄ TAPA TEHDÄ RIBSEJÄ, Ne grillataan alusta loppuun asti grillisssä ja lisäksi vielä sauvustuslastuja eli hickory savua ym. Aikaa kuluu 4-6 tuntia mutta on hyvää.