Porsaan ribsit grillissä ja fenkolislawReseptin teki kumppani

Porsaan ribsit grillissä ja fenkolislaw

Esikypsennä porsaan ribsit keittämällä ja grillaa lihoihin paistopinnat. Tarjoa herkullinen sormiruoka raikkaan fenkolislaw'n kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 1 1/2luullista, maustamatonta siankylkeä eli ribsejä

Keittoliemi

    • 2 1/2lvettä
    • 2-3lihaliemikuutiota
    • 2tlsuolaa
    • 10kokonaista maustepippuria
    • 10kokonaista valkopippuria
    • 3laakerinlehteä

Lisäksi

    • 2dlBBQ-marinadia

Fenkolislaw

    • 1fenkoli
    • 1/2punasipuli varsineen
    • tai
    • 1/2punasipuli ja 2 kevätsipulia
    • pieni pala kiinankaalia
    • 2porkkanaa
    • 1/2dlmajoneesia
    • 1/2dlkermaviiliä
    • 1tlvalkoviinietikkaa
    • 1tlsitruunanmehua
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa isoon kattilaan vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta joukkoon ribsit. Kuori kiehumisen alkuvaiheessa syntyvä vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen noin tunti. Nosta kattila liedeltä ja anna ribsien jäähtyä liemessä. Nosta kattila jääkaappiin yöksi.
  2. Valmista fenkolislaw jääkaappiin tekeytymään ennen kuin grillaat ribsit. Leikkaa fenkoli, sipuli ja kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita majoneesi, kermaviili ja mausteet keskenään. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita majoneesikastike joukkoon. Nosta jääkaappiin odottamaan lihan valmistusta.
  3. Kuori kattilan pinnalle jähmettynyt rasva pois ja nosta ribsit liemestä. Pyyhi pinnat ja sivele niille BBQ-marinadia. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti. Pyyhi enin marinadi pois ja grillaa lihoja ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat lämmenneet ja saaneet kunnolla väriä. Leikkaa grillatut ribsit luiden väleistä annospaloiksi.
  4. Tarjoa ribsien kanssa fenkolislaw'ta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua