Maukas lihapata
Maukas lihapata saa pehmeyttä tuorejuustosta. Kokeile lisäkkeeksi esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita.
4 annostayli 60 min237 kcal / annos (240g)
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à 300 g)Pirkka maustamattomia naudanlihasuikaleita
- 3-4(300 g)porkkanaa
- 2(200 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2rkljuoksevaa rasvaseosta
- n. 4dlvettä
- n. 1tlsuolaa
- 10maustepippuria
- 2laakerinlehteä
- 1/2rs(à 180 g)Pirkka pippurituorejuustoa
- persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Ota lihat huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen valmistusta. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihat rasvassa paistinpannulla 2-3 erässä. Lado lihat kerroksittain kasvisten ja mausteiden kanssa pataan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja kaada vesi pataan.
- Peitä pata kannella ja kypsennä 175-asteessa 1 1/2-2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.
- Sekoita tuorejuusto pataan. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa maukas lihapata perunoiden tai riisin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 240g100 g
- 237 kcal990 kJ
- Proteiinia 24,2 g
- Hiilihydraatteja4,85 g
- Rasvaa13,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Sipulia ja porkkanaa, eli ihan perus karjalanpaisti...