• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Maukas lihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Maukas lihapata

Maukas lihapata saa pehmeyttä tuorejuustosta. Kokeile lisäkkeeksi esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 237 kcal / annos (240g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihat huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen valmistusta. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista lihat rasvassa paistinpannulla 2-3 erässä. Lado lihat kerroksittain kasvisten ja mausteiden kanssa pataan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja kaada vesi pataan.
  3. Peitä pata kannella ja kypsennä 175-asteessa 1 1/2-2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.
  4. Sekoita tuorejuusto pataan. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa maukas lihapata perunoiden tai riisin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 237 kcal990 kJ
  • Proteiinia24,2 g
  • Hiilihydraatteja4,85 g
  • Rasvaa13,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua