• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ulkofileepihvit ja grillatut kasvikset

Ulkofileepihvit ja grillatut kasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 81,8 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4(à 150-200 g)naudan ulkofileepihviä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Pirkka maustevoita

Grillatut kasvikset

    • 1(n. 350 g)kesäkurpitsa
    • 1(200 g)punainen paprika
    • 1-2(200 g)sipulia
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
    • 4luumutomaattia
    • 2rklöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumassa parilassa tai pannussa maustevoissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää kuumien pihvien päälle maustevoinokareet ennen tarjoamista.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele paprika ja lohko sipulit. Puolita herkkusienet ja tomaatit. Sekoita kasvisten joukkoon öljy. Kypsennä vihannekset grillissä tai parilalla. Siirrä kasvikset tarjoiluastiaan, tomaatteja lukuunottamatta.
  3. Sekoita sitruunanmehu, -kuoriraaste, hunaja ja mausteet keskenään. Kaada seos kasvisten päälle ja sekoita. Nosta päällimmäiseksi grillatut tomaatinpuolikkaat. Tarjoa pihvien kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 81,8 kcal342 kJ
  • Proteiinia9,75 g
  • Hiilihydraatteja2,44 g
  • Rasvaa3,61 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille