• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kasviksilla kuorrutetut kyljykset

Porsaankyljysten kanssa maistuvat paprika, tomaatti, sipuli ja yrtit.
Kasviksilla kuorrutetut kyljykset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 170 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 650 g)porsaankyljystä
    • tilkkaöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Kasvishöystö

    • 2rkloliiviöljyä
    • 2(200 g)sipulia
    • 1(200 g)keltainen paprika
    • 2tomaattia
    • 2rkltuoretta timjamia tai oreganoa hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota kyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa reunasilavaan poikkiviiltoja, jotta kyljykset eivät käpristy paistettaessa.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. (Kesäsipulin vihreitä varsia voi viipaloida mukaan.) Halkaise ja puhdista paprika ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuullota sipulirenkaita ja paprikasuikaleita öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää joukkoon tomaattikuutiot. Mausta timjamilla tai oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  4. Kuumenna valurautapannu ja pyyhkäise sen pohjalle öljyä. Paista kyljyksiä kuumalla pannulla, kunnes pinta pisaroi. Käännä ja paista toiselta puolelta samoin. Nosta kyljykset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa kasvishöystö kyljyksille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 170 kcal713 kJ
  • Proteiinia14,6 g
  • Hiilihydraatteja1,83 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille