Grillatut persikat, vadelmaa ja vaniljajäätelöä
Persikat kypsyvät grillissä ihanan makeiksi. Koristele annokset vadelmamelballa, tuoreilla vadelmilla ja jäätelöllä. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 500 g)persikkaa
- 1/2vaniljatanko
- 1/2dlvettä
- 1/2dlsokeria
Vadelmamelba
- 300gpakastevadelmia
- 1/2dlsokeria
Lisäksi
- 1/2lvaniljajäätelöä
- 1rs(125 g)tuoreita vadelmia
- 1ruukkusitruunamelissaa
Valmistus
yli 60 min- Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Lisää halkaistu vaniljatanko. Jäähdytä.
- Poista kivet persikoista ja leikkaa lohkoiksi. Grillaa persikoita kuumassa grillissä noin 3 minuuttia/puoli. Jäähdytä persikat ja kaada jäähtynyt sokeriliemi päälle. Anna maustua noin tunti.
- Keitä vadelmia ja sokeria kattilassa noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä. Siivilöi.
- Aseta persikkalohkot lautasen pohjalle. Lisää tuoreita vadelmia, sitruunamelissaa ja lusikallinen vadelmamelbaa. Pyöritä jäätelöstä pallo.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi