• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahtovanukas

Paahtovanukas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 3dlkevytmaitoa
    • 2dlkevytkermaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1vaniljatanko
    • 4kananmunaa

Vuoan reunoille

    • 1dlsokeria
    • 2rklvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä 3-5 minuuttia, kunnes sokeri ruskistuu siirapin väriseksi. Kaada sokeriliemi pieneen, noin litran vetoiseen rengasvuokaan. Kääntele vuokaa niin, että seos valuu myös vuoan reunoille. Ole varovainen, sillä sokeri on todella kuumaa. Voit tehdä paahtovanukkaat myös pieniin (noin 2 dl) annosvuokiin.
  2. Mittaa maito, kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja ota vaniljatanko pois. Vatkaa kananmunia sen verran, että niiden rakenne rikkoutuu. Kaada joukkoon kuuma maitoseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Siivilöi seos ja kaada se vuokaan.
  3. Peitä vuoka tiiviisti alumiinifoliolla. Nosta vuoka isompaan tasapohjaiseen vuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä. Vettä tulee olla rengasvuoan puoleen väliin saakka. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Nosta vuoka vesihauteesta ja jäähdytä aivan kylmäksi. Irrota vanukas veitsellä vuoan reunasta ja kumoa varovasti tarjoiluvadille. Koristele esimerkiksi vihreillä viinirypäleillä ja mandariinin tai appelsiinin lohkoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Huuhdo ja kuivaa vaniljatanko käytön jälkeen seuravaa käyttökertaa varten. Tankoa voi käyttää niin kauan kuin se antaa makua.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 190 kcal790 kJ
  • Proteiinia7,2 g
  • Hiilihydraatteja25,2 g
  • Rasvaa7,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3