Paahtovanukas Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahtovanukas

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Paahtovanukas eli Crème caramel on ranskalainen jälkiruoka klassikko.
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
3 dl
 
kevytmaitoa
tai
2 dl
 
kevytkermaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1
 
halkaistu vaniljatanko
tai
4
 
kananmunaa
tai

Vuoan reunoille

1 dl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
688 kJ / 164 kcal
Rasva
6,1 g
josta tyydyttynyttä
3,1 g
Hiilihydraatit
21,1 g
josta sokereita
21,1 g
Proteiini
5,8 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä 3–5 minuuttia, kunnes sokeri ruskistuu siirapin väriseksi. Kaada sokeriliemi pieneen, noin litran vetoiseen rengasvuokaan. Kääntele vuokaa niin, että seos valuu myös vuoan reunoille. Ole varovainen, sillä sokeri on todella kuumaa. Voit tehdä paahtovanukkaat myös pieniin (noin 2 dl) annosvuokiin.
Mittaa maito, kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja ota vaniljatanko pois. Vatkaa kananmunia sen verran, että niiden rakenne rikkoutuu. Kaada joukkoon kuuma maitoseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Siivilöi seos ja kaada se vuokaan.
Peitä vuoka tiiviisti alumiinifoliolla. Nosta vuoka isompaan tasapohjaiseen vuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä. Vettä tulee olla rengasvuoan puoleen väliin saakka. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Nosta vuoka vesihauteesta ja jäähdytä aivan kylmäksi. Irrota vanukas veitsellä vuoan reunasta ja kumoa varovasti tarjoiluvadille. Koristele esimerkiksi vihreillä viinirypäleillä ja mandariinin tai appelsiinin lohkoilla.
Vinkki! Huuhdo ja kuivaa vaniljatanko käytön jälkeen seuravaa käyttökertaa varten. Tankoa voi käyttää niin kauan kuin se antaa makua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu
    Pirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dl
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/3 kpl
    4,17/l
    Ilman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kpl
    Hinta 3,39/kpl
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (28 arviota)

  • Paahdetta peliin
    1 kuukausi sitten
    Tuossa sokerin sulattamisessa on jotain outoa.Mikä on sen veden merkitys?Ensin pitää haihduttaa vesi pois,ennenkuin sokeri alkaa sulamaan ja lopulta ruskistumaan.Tokihan sokeri alkaa sulamaan heti kattilassa,tietenkin kattila tai pannu on kuuma.Toiseksi sitten kun sokeri on saavuttanut sopivan värin ja kaadat sen isompaan tai pienempiin vuokiin jymähtää sokeri heti pohjalle tai reunoille.Ei sitä enää siinävaiheessa levitetä mihinkään suuntaan.Se on kiinni siinä kohdassa,mihin sen sokerin kaataa.Kokeilkaapa vaikka itse ja korjatkaa ohjetta,mikäli näette sen tarpeelliseksi.