Pannacotta
Pannacotta on italialainen jälkiruokaklassikko, ja monen lempijälkkäri. Pannacottan voi valmistaa ajoissa etukäteen, joten se sopii hyvin juhlatarjottavaksi.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 2liivatelehteä
- 1 1/2dlmaitoa
- 1dlsokeria
- 2vaniljatankoa
Herukkasose
- 1ps(200 g)Pirkka herukkasekoitusta (pakaste)
- 3rklsokeria
Lisäksi
- tuoreita marjoja
Valmistus
yli 60 min- Upota liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Mittaa kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatangot puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös tangot. Anna seoksen hiljalleen kiehua 5 minuuttia, mutta älä keitä voimakkaasti. Nosta liedeltä ja poista tangot.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita.
- Kaada sekaan loppu kerma.
- Annostele pieniin jälkiruokakulhoihin tai kuppeihin. Peitä kupit muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.
- Valmista halutessasi herukkasose. Sulata herukat ja soseuta ne sauvasekoittimella yhdessä sokerin kanssa. Siivilöi seos. Tarjoa panna cotta halutessasi soseutetun marjasoseen ja tuoreiden marjojen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kokeile herukkasoseen sijaan seljankukalla maustettua raparperia: 500 g raparperia, 5 dl seljankukkamehua (tiiviste), 5 dl vettä, 5 dl sokeria, 1 vaniljatanko, 2 tähtianista, 1 sitruunan raastettu kuori. Kuori raparperit ja leikkaa kannat pois. Kiehauta vesi, seljankukkamehu, sokeri, vaniljatanko, tähtianikset ja sitruunankuori. Kaada liemi raparperien päälle, kypsennä 100-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes ovat napakan kypsiä. Jäähdytä liemeen ja leikkaa paloiksi ennen tarjoilua.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Monta liivatelehteä tähän reseptiin tulee?
?, reseptissä käytetään kahta liivatelehteä.
Todella hyvää on, suosittelen muillekkin :)