• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kevyt vadelmariisi àla Malta

Jouluisessa jälkiruoassa yhdistyvät raikkaat vadelmat, vanilja ja perinteinen riisipuuro.
Kevyt vadelmariisi àla Malta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 120 kcal / annos (140g)

Ainekset

6 annosta

Vadelmahyytelö

    • 1dlvettä
    • 4rklhyytelösokeria
    • 2ps(à 200 g)Pirkka vadelmia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa puuroriisi ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä, kunnes vesi imeytyy. Lisää maito ja puolikas vaniljatanko ja kuumenna kiehuvaksi. Säädä lämpö pieneksi ja hauduta puuroa riisipakkauksen ohjeen mukaan, noin 35 minuuttia. Lisää suola. Poimi vaniljatanko puurosta, halkaise se ja raaputa sisus puuron joukkoon. Jäähdytä puuro.
  2. Kuumenna vesi, lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes seos kirkastuu. Lisää jäiset vadelmat ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen, jolloin vadelmat soseutuvat. Jaa seos kuuteen leveäsuiseen lasiin ja nosta jäähtymään kylmään ainakin puoleksi tunniksi.
  3. Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt puuro vaniljavaahtoon ja lusikoi laseihin kylmän vadelmahyytelön päälle. Jäähdytä hyvin ja tarjoa jälkiruoaksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa vadelmariisin myös tähteeksi jääneestä riisipuurosta (3 dl). Sekoita silloin vaniljatangon sisus kylmään puuroon.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 120 kcal502 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille