Halloween-leivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloween-leivokset

  • Annosmäärä24 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Taikapannari toimii hyvin pohjana pienille leivoksille. Oranssit ja harmaat leivokset sopivat värin puolesta mainiosti halloween-tarjoiluihin.

    Ainekset

    24 annosta

    Taikapannari

    125 g
     
    voita
    tai
    5 dl
     
    maitoa
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    (1 tl
     
    vaniljasokeria)
    tai

    Koristelu

    1 rs (180 g)
     
    tai
    2 tl
     
    tyrnitäysmehua
    tai
    1 rkl
     
    tomusokeria
    tai
    1/2–1 rkl
     
    Pirkka lakritsikastiketta
    tai
     
    tyrnimarjoja (pakaste)
    tai
    2 kpl (à 20 g)
     
    tai
     
    Fazer Tyrkisk Peber Crush -salmiakkirouhetta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 196 kJ / 286 kcal
    Rasva
    14,5 g
    josta tyydyttynyttä
    8,9 g
    Hiilihydraatit
    32,3 g
    josta sokereita
    22 g
    Proteiini
    6,3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vuoraa noin 25 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon voisula. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan. (Mausta halutessasi vaniljasokerilla.) Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.

    Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla. Jäähdytä pannari jääkaappikylmäksi ennen tarjoamista. Leikkaa pannari 24 palaan.

    Jaa tuorejuusto kahteen osaan. Sekoita toiseen puoleen tyrnimehu ja tomusokeri. Sekoita toiseen osaan tuorejuustoa lakritsikastiketta. Pane tyrnikuorrute pakastepussiin ja lakukuorrute toiseen. Leikkaa kulmat auki saksilla ja pursota puolet leivoksista tyrnikuorrutteella ja puolet lakukuorrutteella. Koristele tyrnimarjoilla ja lakuviipaleilla. Ripottele leivosten pinnalle salmiakkirouhetta juuri ennen tarjoilua, sillä rouhe sulaa helposti.

    Huom! Taikapannarin taikinasta muodostuu paistamisen aikana kolme kerrosta: pannukakkumainen pohjakerros, vanukasmainen välikerros ja kuohkea päälliskerros.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Fazer lakritsi 20g lemon
      Hinta 0,33/kpl
      16,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (59 arviota)

    • moikka
      6 vuotta sitten
      ei oo hurjii
    • seija
      7 vuotta sitten
      Oli hyvää, tätä teen jatkossakin.
    • Lv
      7 vuotta sitten
      Maku hyva mutta taysin raaka tolla paistolla!!!
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Lv! Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaisella paistoajalla. Uuneissa on eroja ja voi olla, että ohje vaatii omassa uunissasi pidemmän paistoajan.
    • Suut makeaksi
      7 vuotta sitten
      Heippa! Millä tuon tyrnimehun ja marjan voisi korvata?