• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Taikapannari

Taikapannarin taikinasta muodostuu paistamisen aikana kolme kerrosta: pannukakkumainen pohjakerros, vanukasmainen välikerros ja kuohkea päälliskerros. N. 0,10€/annos.
Taikapannari
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 195 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 annosta
    • 125gvoita
    • 5dlmaitoa
    • 4kananmunaa
    • 2 1/2dltomusokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • (1 tlvaniljasokeria)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa noin 25 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon voisula. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan. (Mausta halutessasi vaniljasokerilla.) Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla. Jäähdytä pannari jääkaappikylmäksi ennen tarjoamista. Leikkaa taikapannari 12 palaan tai tee halutessasi pieniä leivoksia (24 palaa à 45 g).

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 195 kcal816 kJ
  • Proteiinia4,55 g
  • Hiilihydraatteja20,9 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille99
  • Nea 24.1.2017

    Tosi huono ei kannata tehdä

  • Mira 21.12.2016

    Miksiköhän munavaahto juoksettui taikinaan sekoitettaessa? Olin varovaineb

  • K-Kuluttajapalvelu21.12.2016

    Mira, harmillista kuulla että taikina on juoksettunut. Mahdollisesti maito on ollut liian kuumaa.

  • em30.10.2016

    Parasta oma tekemän mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa. :)

  • Sanna30.10.2016

    Siis niin hyvää! Mieskin sanoi että tätä pitää tehdä uudelleen!

  • Ei meille29.10.2016

    Siis ihan outo tekele, en kyllä tee toista kertaa. Paljon parempi on perinteinen pannukakku

  • Elina 29.10.2016

    Tein Tupla annoksen ja tuli uunipellillinen. Oli helppo tehdä ja tulikin hyvää. Vaikka hieman liian makea.. Mutta lapsille kelpasi hyvin. :)

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2016

    D1, pahoittelut, ravintoarvoissa oli virhe, mutta se on nyt korjattu. Kiitos huomiostasi!

  • Herkkusuu25.10.2016

    Sekoitetaanko valkuaisvaahto kunnolla taikinaan vai jätetäänkö ns.kökkäreinä taikinaan?

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2016

    Herkkusuu, valkuaisvaahto sekoitetaan taikinaan tasaisesti. Vaahto kuitenkin kannattaa nostella joukkoon varovasti, jotta sen rakenne säilyy kuohkeana.

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2016

    Hei Leipoja, kyllä pannukakun voi hyvin myös pakastaa. Pannukakun rakenne toki voi hiukan pakastuksen aikana muuttua.

  • Leipoja19.10.2016

    Leipoja kiittää. Oli aivan ihanan makuinen pannari! Vielä kysymys: voiko pannaria pakastaa?

  • Kalorit 19.10.2016

    Onko 90g siis 1/12 osa?

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2016

    Kalorit, kyllä yksi annos eli 1/12 koko pannukakusta on 90g.

  • Herkkusuu17.10.2016

    Ajattelin, mitähän taikapannari sisältää, jotain herkkua ,muutakin kuin voita ja sokeria.Voisiko olla vaikka vadelmia ,mansikoita tai omenaa? Jauhoja varmaan lisää koska marjoista tulee nestettä.

  • Leipoja17.10.2016

    Tuleeko pannarista tosiaan 24 annosta, kun vuoka on noin pieni?

  • K-Kuluttajapalvelu17.10.2016

    Leipoja, kiitos huomiostasi. Annoskoko oli tosiaan laskettu varsin pienillä paloilla. Palakokoa on nyt suurennettu.

  • Loitsut puuttuu17.10.2016

    Mikä tässä on jännää? Miksi taikapannari eikä tavallinen?

  • K-Kuluttajapalvelu17.10.2016

    Loitsut puuttuu, kiitos kysymyksestäsi. Kun taikinaan käytettävät valkuaiset vaahdotetaan erikseen tulee pannukakusta tavallista kuohkeampi.

  • mummi 663.10.2016

    Helpolla hyvää käy jopa koululaisen välipalana