• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Englannin mokkapalat

Englannin mokkapalojen kuorrutus on vaaleanpunainen ja koristeeksi käytetään englanninlakritseja.
Englannin mokkapalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 32 palaa
  • 30 - 60 min
  • 363 kcal / 100 g

Ainekset

32 palaa
    • 200gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dlmaitoa
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 3tlleivinjauhetta

Kuorrutus

    • 75gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 6rkljäähtynyttä kahvia tai vettä
    • 5-6dlmansikanmakuista tomusokeria

Koristeluun

    • 1ps(200 g)englanninlakritsia tai muita makeisia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa rasva-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kumoa levy jäähtymään leivinpaperin päälle.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää kahvi tai vesi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus lastalla kakkulevyn päälle ja koristele makeisilla. Leikkaa kakkulevy paloiksi vasta, kun kuorrutus on jähmettynyt.

Ravintosisältö per 100 g

  • 363 kcal1 520 kJ
  • Proteiinia3,68 g
  • Hiilihydraatteja50,7 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9