Frozen-kakku
Frozen-kakku maistuu mustikkapullalta. Voit tehdä kakun juhlia edeltävänä päivänä valmiiksi. Koristelu hoituu parissa minuutissa. Kakusta riittää isoihinkin kemuihin. Noin 1,00€/annos.
- 16-20 annosta
- yli 60 min
Ainekset
16-20 annosta
- 2 1/2dlmaitoa
- 1dlrypsiöljyä
- 3dlsokeria
- 7 1/2dlvehnäjauhoja
- 1rklleivinjauhetta
- 1 1/2tlkardemummaa
- 1/2tlsuolaa
- 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia mustikoita (pakaste)
Täyte
- 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia mustikoita (pakaste)
- 6liivatelehteä
- 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1dltomusokeria
- 2rklvettä
- 3/4dlmaitoa
Kuorrute
- 100ghuoneenlämpöistä voita
- 3dltomusokeria
- 1rklmaitoa
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
Koristeet
- 2rklDr. Oetker Ocean Mix koristerakeita
- 7marenkia
- 1/2dltoffeelumipalloja
- muuta rekvisiittaa (Elsa ja Olaf, oksat ja paperiviiri)
Valmistus
yli 60 min- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18-20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
- Yhdistä maito, öljy ja sokeri isossa kulhossa kaapimella käännellen. Lisää kuivat aineet, leivinjauhe ja mausteet jauhoihin sekoitettuna. Kääntele jäiset mustikat joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Laita leivinpaperi vuoan päälle, kun pinta alkaa tummua. Anna kakun jäähtyä.
- Jos kakun pinta on kohonnut kovin pyöreäksi, leikkaa siitä korkein ”hattu” pois. Leikkaa kakku 3 kerrokseen.
- Sulata täytteen mustikat ja soseuta sauvasekoittimella. Laita liivatteet pehmenemään reiluun määrään kylmää vettä.
- Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tomusokeri ja mustikkasose joukkoon. Kiehauta 2 rkl vettä. Purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivatteet mustikkavaahtoon samalla sekoittaen.
- Täytä kakku. Pesaise irtopohjavuoka ja vuoraa se pitkillä tuorekelmun paloilla. Laita alin kakkulevy vuokaan. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä puolet täytteestä päälle. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja kostuta se. Ota toisen samankokoisen irtopohjavuoan reunaosa ja laita se toisen vuoan jatkoksi, niin saat koottua korkean kakun. Lisää loppu täyte ja viimeinen kakkulevy, kostuta. Laita kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yöksi.
- Tee kuorrute. Vaahdota pehmeä voi, tomusokeri ja maito sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto joukkoon.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Levitä kuorrute kakulle.
- Koristele kakun alaosa nonparelleilla. Nosta kakku jääkaappiin tarjoamiseen asti.
- Viimeistele kakku. Laita muutama marenki kakun päälle ja murusta loput ”lumeksi”. Koristele toffeepalloilla. Laita keppiviiri ja muu rekvisiitta kakun päälle. Voit suojata keppien alaosan tuorekelmulla.
Tiesitkö että...
Voit valmistaa ja kuorruttaa kakun valmiiksi jo juhlia edeltävänä päivänä. Kuorrutettu kakku säilyy jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Riittoisuusarvio täytyy olla yläkanttiin tai sitten omat tuttavani ovat kovin suuriruokaisia. Viimeksi tein 4krs kakun 24cm vuokaan 12 hengen juhliin ja kaikki meni!
Liivatteen vuoksi ei sovi lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon, eli siltä osin ruokavaliomerkintä on väärin.
Vege, kiitos hyvästä huomiosta. Korjaamme tiedon sivuille.