Halloweenin kurpitsapiirakka
Amerikkalainen kurpitsapiirakka eli pumpkin pie on halloween-juhlien klassikko. Mausteinen piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä tarjottuna. Noin 0,45€/annos.*
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 125gvoita
- 3dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1/2tlsuolaa
- 3rklkylmää vettä
Täyte
- 500gkuorittua, paloiteltua kurpitsaa
- 3kananmunaa
- 1prk(397 g)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
- 1/2dlfariinisokeria
- 1tlkanelia
- 1/2tlkardemummaa
- 1/2tlneilikkaa
- 1/2tljauhettua inkivääriä
- 1/2tljauhettua muskottipähkinää
Valmistus
yli 60 min- Keitä kurpitsakuutiot vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada ylimääräinen neste pois ja soseuta. Anna soseen jäähtyä.
- Nypi taikinan kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset jäähtyneen kurpitsasoseen joukkoon ja kaada täyte vuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä piirakka ja siirrä jääkaappiin. Tarjoa kunnolla jäähtynyt piirakka mielellään seuraavana päivänä esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi