PersimonkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Persimonkakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Persimonista syntyy mehevä joulumausteilla maustettu kakku. Käytä kakkuun napakan kypsiä persimoneja. Kakun maut tiivistyvät seuraavaan päivään.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta
3 (n.380 g)
 
tai
4 rkl
 
vaaleaa siirappia
tai
100 g
 
huoneenlämpöistä voita
tai
1 1/2 dl
 
fariinisokeria
tai
2
 
kananmunaa
tai
3 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
tai
1/2 tl
 
ruokasoodaa
tai
1 1/2 tl
 
tai
1/2 tl
 
jauhettua neilikkaa
tai
1/2 tl
 
tai
1/4 tl
 
kardemummaa
tai
1/2 dl
 
maitoa
tai

Vuoan jauhottamiseen

1 rkl
 
tai
1–2 rkl
 
vehnäjauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 340 kJ / 320 kcal
Rasva
13 g
josta tyydyttynyttä
7,7 g
Hiilihydraatit
44,2 g
josta sokereita
26,9 g
Proteiini
5,5 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa kaksi persimonia sentin kuutioiksi, viipaloi kolmas persimoni. Persimoneja ei tarvitse kuoria.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus noin 1 l) ja jauhota vuoan reunat. Laita persimoniviipaleet vuoan pohjalle. Valuta siirappi viipaleiden päälle. Paloittele ylijääneet viipaleet.

Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan taikinakaapimella käännellen. Lisää lopuksi joukkoon persimonit.

Levitä taikina vuokaan, tasoita kakun pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 55–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Jäähdytä kakkua ensin vuoassaan 20 minuuttia ja kumoa se lautaselle. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jakobsens Luomu agavesiirappia vaalea 350g
    Hinta 3,39/kpl
    9,69/kg