Persimonkakku
Persimonista syntyy mehevä joulumausteilla maustettu kakku. Käytä kakkuun napakan kypsiä persimoneja. Kakun maut tiivistyvät seuraavaan päivään. Noin 0,25€/annos.*
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 3(n.380 g)pientä persimonia
- 4rklvaaleaa siirappia
- 100ghuoneenlämpöistä voita
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 2kananmunaa
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlruokasoodaa
- 1 1/2tlkanelia
- 1/2tljauhettua neilikkaa
- 1/2tljauhettua inkivääriä
- 1/4tlkardemummaa
- 1/2dlmaitoa
Vuoan jauhottamiseen
- 1rklvoita
- 1-2rklvehnäjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kaksi persimonia sentin kuutioiksi, viipaloi kolmas persimoni. Persimoneja ei tarvitse kuoria.
- Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus noin 1 l) ja jauhota vuoan reunat. Laita persimoniviipaleet vuoan pohjalle. Valuta siirappi viipaleiden päälle. Paloittele ylijääneet viipaleet.
- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan taikinakaapimella käännellen. Lisää lopuksi joukkoon persimonit.
- Levitä taikina vuokaan, tasoita kakun pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
- Jäähdytä kakkua ensin vuoassaan 20 minuuttia ja kumoa se lautaselle. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi