Kurpitsapiirakka, pellillinen
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä kurpitsapiirakka valmistetaan porkkanakakun tapaan. Tuorejuustokuorrutuksen juju on ruskistettu voi, joka tuo kuorrutteeseen ihanan pähkinäisen maun.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
20 palaa
- 1/2 (n. 500 g) myskikurpitsaa
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 2 1/2 dl rypsiöljyä
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl Pirkka leivinjauhetta
- 1 rkl Pirkka vaniljasokeria
- 2 tl Pirkka kanelia
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1/4 tl suolaa
Kuorrutus
- 150 g Pirkka voita
- 3 rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 3 1/2–4 dl tomusokeria
Lisäksi
- n. 1 dl Pirkka hasselpähkinöitä
- appelsiininkuorta raastettuna
Ravintosisältö
- Energia1 306 kJ / 312 kcal
- Rasva18,5 g
- josta tyydyttynyttä6,1 g
- Hiilihydraatit31,3 g
- josta sokereita21 g
- Proteiini4,4 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
- Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy ja kurpitsaraaste.
- Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinan joukkoon. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Paistoaika riippuu kurpitsoiden kosteudesta. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä.
- Valmista ruskistettu voi sillä välin kun kakku paistuu. Ruskista voi pannulla puulastalla koko ajan sekoittaen. Varo, ettei voi pääse palamaan. Kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, kaada se metallikulhoon tai kattilaan jäähtymään noin tunniksi.
- Kun voi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja muuttunut kiinteäksi, vatkaa se sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi ja hiukan vaaleammaksi. Lisää tuorejuustot rasia kerrallaan välillä vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri. Vatkaa kuorrutus tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele rouhituilla hasselpähkinöillä ja appelsiininkuorella.
Voit pakastaa kurpitsapiirakan annospaloina ilman kuorrutusta. Halutessasi voi oikaista ja jättää kuorrutteen voin ruskistamatta. Silloin anna voin pehmetä huoneenlämmössä ennen kuorrutteen valmistusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka Inkivääri 13 g jauhettuHinta 0,69/kpl53,08/kg
- Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mausteHinta 1,89/kpl82,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka hasselpähkinä 200gHinta 3,35/kpl16,75/kg
- MyskikurpitsaHinta n. 2,33/kpl2,59/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Meira inkivääri jauhettu 22g pussi mausteHinta 0,99/kpl45,00/kg
- Santa Maria Inkivääri Jauhettu, purkki 31gHinta 2,09/kpl67,42/kg
- Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24gHinta 3,25/kpl135,42/kg
- Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlkHinta 3,39/kpl105,94/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Plussa-etu −17 %Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 2,89/kpl9,63/kgIlman Plussa-korttia 3,49/kpl (11,63/kg)
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Sallinen Hasselpähkinä 80gHinta 1,79/kpl22,38/kg
- Salliselta Hasselpähkinä 400gHinta 7,99/kpl19,97/kg
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min4,6(420 arviota)
- yli 60 min4,3(1 684 arviota)
- yli 60 min4,7(47 arviota)
- yli 60 min3,8(85 arviota)
- yli 60 min4,3(86 arviota)
- yli 60 min4,3(29 arviota)
- yli 60 min4,0(46 arviota)
- yli 60 min4,1(2 181 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (45 arviota)
- Siku6 kuukautta sittenLaitetaanko appelsiinin kuoret ihan tuoreena piirakan päällevai tarviiko niille jotain tehdä?
- Pilalle meni7 kuukautta sittenPäällinen muuttui rakeiseksi ja pilasi kyllä koko piirakan. Iso työ ja lopputulos pilalla. Ohjeessa voisi kertoa miten vältetään rakenteiden ja klönttinen koostumus!
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenPilalle meni, todella ikävä kuulla, ettei kuorrute ole onnistunut. Kuvailun perusteella voi on todennäköisesti ollut liian viileää. Olemme nyt päivittäneet ohjetta.
- Merl1 vuosi sittenMyskikurpitsa antaa niin hyvän makuelämyksen.
- PaulaS1 vuosi sittenVoiko tämän valmistaa gluteenittomana?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPaulaS, reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Halutessasi voit kokeilla vehnäjauhojen korvaamista vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
- Paula1 vuosi sittenMitä ihmettä mahdoin tehdä väärin kun kuorrute juoksettui? Noudatin kyllä ohjetta.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPaula, harmillista kuulla. Mikäli ruskistetun voin vatkausaika ei ole ollut riittävä tai keskenään sekoitettavien tuorejuuston ja ruskistetun voin lämpötila on ollut kovin eri, voi kuorrutteen rakenne jäädä rakeiseksi. Kuorrutetta voi pitää huoneenlämmössä ja kokeilla tämän jälkeen, saako rakenteen sekoitettua toivotunlaiseksi.
- Kananmunaton2 vuotta sittenHei, onnistuisko kananmunat korvata jollain?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKananmunaton, valitettavasti reseptiä ei ole testattu ilman kananmunia.
- Sakke2 vuotta sittenTein valmiista kurpitsapyreestä, tuli todella hyvää ja mehevää, tuorejuuston vaihdoin pehmeämpään. Koko pellillinen, riittää isommallekin porukalle!
- Emerson2 vuotta sittenNätti lopputulos ja hyvä idea, mutta siihen nähden miten kova työ on kuoria ja raastaa kovakuorinen myskikurpitsa, kurpitsa ei juuri lopputuloksessa maistu ja päällyksen tuorejuusto dominoi maussa jopa häiritsevän paljon. Tein piirakan pellille, jonka koko oli 34x35,5 cm. Taikinaa olisi riittänyt vähempikin, samaten täytettä olisi voinut vähentää yhden tuorejuustorasiallisen verran, ja olisi silti hyvin riittänyt.
- Mummmunen2 vuotta sittenMehevä ja maukas