Kurpitsapiirakka, pellillinenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kurpitsapiirakka, pellillinen

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä kurpitsapiirakka valmistetaan porkkanakakun tapaan. Tuorejuustokuorrutuksen juju on ruskistettu voi, joka tuo kuorrutteeseen ihanan pähkinäisen maun.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 palaa
1/2 (n. 500 g)
 
myskikurpitsaa
tai
5
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 dl
 
fariinisokeria
tai
2 1/2 dl
 
rypsiöljyä
tai
5 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 tl
 
tai
1 rkl
 
tai
2 tl
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
jauhettua muskottipähkinää
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Kuorrutus

150 g
 
tai
3 rs (à 180 g)
 
tai
3 1/2–4 dl
 
tomusokeria
tai

Lisäksi

n. 1 dl
 
tai
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 306 kJ / 312 kcal
Rasva
18,5 g
josta tyydyttynyttä
6,1 g
Hiilihydraatit
31,3 g
josta sokereita
21 g
Proteiini
4,4 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.

Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy ja kurpitsaraaste.

Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinan joukkoon. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Paistoaika riippuu kurpitsoiden kosteudesta. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä.

Ruskista voi sillä välin kun kakku paistuu pannulla puulastalla koko ajan sekoittaen. Varo, ettei voi pääse palamaan. Kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, kaada se metallikulhoon tai kattilaan jäähtymään. Jäähdytä hetki ja siirrä jääkaappiin.

Vatkaa jäähtynyt ja jähmettynyt voi sähkövatkaimella kulhossa sileäksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuustot rasia kerrallaan välillä vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri. Vatkaa kuorrutus tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele rouhituilla hasselpähkinöillä ja appelsiininkuorella.