Sitruunaiset mustikkaneliöt
Sitruunaisissa mustikkaneliöissä mustikkapiirakasta tutut maut yhdistyvät sitruunaiseen tuorejuustotäytteeseen. Tämäkin resepti vain n. 12€/pellillinen*.
1 pellillinenyli 60 min110 kcal / annos
Ainekset
1 pellillinen
Pohja
- 150gvoita
- 1 1/2dlsokeria
- 4dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1 1/2tlPirkka vaniljasokeria
- 2kananmunaa
Täyte
- 3rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 3/4dlsokeria
- 1/2dlsitruunamehua
- 1rklsitruunankuorta raastettuna
- 3kananmunaa
Mustikkakerros
- 2ps(200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- 2rklperunajauhoja
Pinnalle
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 1 3/4dlvehnäjauhoja
- 75gvoita
- 1 1/2dlmantelilastuja
Valmistus
yli 60 min- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa pelti (30 x 38 cm) leivinpaperilla ja taputtele taikina jauhotetuin käsin tasaisesti pellin pohjalle. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään tukevalla kierrevatkaimella. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 20 minuuttia.
- Sekoita jäisten mustikoiden joukkoon perunajauhot ja ripottele mustikat tasaisesti tuorejuustotäytteen pinnalle. Nypi fariinisokeri, jauhot ja pehmeä voi keskenään. Sekoita joukkoon mantelilastut. Levitä muruseos mustikoiden pinnalle.
- Paista vielä noin 30 minuuttia. Nosta lopuksi piirakka hetkeksi ylätasolle, jotta pinta saa hieman väriä. Jäähdytä piirakka ja leikkaa se pieniksi neliöiksi.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100 g
- 110 kcal445 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
ihan hyvää , mutta mielestäni monivaiheinen ja siksi suuritöinen. tein tämäm gluteeittomana ja onnistui ihan hyvin.
Voisiko juustotäytteen tehdä esim. Puolet tai 1/3 tuosta määrästä tai osittain rahkasta?
mv, reseptin toimivuus on testattu näillä raaka-aineilla.
K-koekeittiö.. Joku tässä mättää.. Minkä kokosia nuo palat on kun pellin kokokin noin pieni, saisiko jotain tarkennusta? 😬🤯
ERWrang, pahoittelut, että palojen koko on aiheuttanut hämmennystä. Kyseessä ovat tosiaan pienet suupalat. Halutessaan pellillisestä voi leikata myös suurempia paloja. Reseptiä on päivitetty annoskoon ja hinnan osalta pellilliseksi.
Annoskoko tässä ohjeessa ei voi olla 48 annosta? Tehdäänkö tämä ohje kaksinkertaisena pellille?🤯
ERWrang, resepti on testattu K-koekeittiöllä.
TULEE VESI KIELELLE KUN KATSELEE NOITA IHANIA LEIVOKSIA JIPPII