Pumpkin pie -jäätelö
Helppo itse tehty jäätelö maustetaan kurpitsapiirakasta tutuilla mauilla. Viimeistele annokset keksimuruilla ja vaahterasiirapilla. Noin 0,95€/annos.*
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 400gkuorittua, paloiteltua kurpitsaa
- n. 3/4dlvettä
- ripaussuolaa
- 1prk(390 g)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
- 1/4dlglukoosisiirappia (Dansukker)
- 1 1/2tlPirkka piparkakkumaustetta
- 1/2tlkardemummaa
- (1/2 tljauhettua muskottipähkinää)
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Pane kurpitsakuutiot, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoita välillä. Valuta kurpitsat hyvin. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Kurpitsasosetta tarvitaan noin 2 1/2 dl.
- Sekoita kondensoidun maidon joukkoon jäähtynyt kurpitsasose, glukoosisiirappi ja mausteet. Vaahdota kermat erillisessä kulhossa. Kääntele kermavaahto jäätelömassan joukkoon.
- Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan (tilavuus n. 2 1/2 l). Peitä kelmulla ja siirrä pakastimeen vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Pyörittele jäätelöstä palloja ja koristele annokset keksimurulla ja vaahterasiirapilla.
Tiesitkö että...
Voit korvata valmiin piparkakkumausteen kanelilla (1 tl), jauhetulla neilikalla (1/4 tl) sekä jauhetulla inkiväärillä (1/4 tl). Vegaanisen version jäätelöstä saat kun korvaat kondensoidun maidon kondensoidulla kookosmaidolla ja kerman kauravispillä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi