Gratinoitu viipaleperunalaatikko
Perunalaatikko saa uuden muodon, kun se valmistetaan pystyyn ladotuista perunaviipaleista. Perunalaatikkoa ei ole imelletty, vaan makeuden tuovat väliin ladotut päärynäviipaleet. Noin 0,90€/annos*
- 6-8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 1 1/2kgjauhoisia perunoita
- 2-3(600 g)kiinteää kypsää päärynää
- 100gvoita
- (2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
- 3rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- rouhittua mustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Kuori perunat. Leikkaa perunat mandoliinilla tai veitsellä pitkittäin hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös päärynät pitkittäin. Leikkaa siemenkodat pois päärynäviipaleista.
- Sulata voi. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (20x30 cm) voisulalla. Asettele peruna- ja päärynäviipaleet vuokaan limittäin. Kaada päälle voisula ja ripottele mausteet.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes perunat pehmenevät.
- Ota vuoka uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Ripottele perunoiden päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia uunin ylätasolla, kunnes pinta rapeutuu ja on kullanruskea.
Tiesitkö että...
Vinkki! Perunalaatikko sopii myös keliaakikolle, sillä perunalaatikko on gluteeniton. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Oli todella hyvää, tein ihan ohjeen mukaan
Päärynälle allergisen vieraan takia korvasin päärynän bataatilla. Hieman vähemmän makea, mutta maistui niinkin.
Aion kokeilla.
Näyttää tosi hyvältä.Täytyy kokeilla vielä ennen joulua!
Testasin tätä ja maistui TOSI hyvältä! Jouluaattona uudestaan. Viipaloin kokeeksi puolet perunoista (rosamunda) kuorineen ja se puolikas oli vielä rapeampaa kuin kuorittu osio.
Testattu ja olipahan hyvää. Teen toistekin.