Gratinoitu viipaleperunalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gratinoitu viipaleperunalaatikko

Perunalaatikko saa uuden muodon, kun se valmistetaan pystyyn ladotuista perunaviipaleista. Perunalaatikkoa ei ole imelletty, vaan makeuden tuovat väliin ladotut päärynäviipaleet. Noin 0,90€/annos*

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori perunat. Leikkaa perunat mandoliinilla tai veitsellä pitkittäin hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös päärynät pitkittäin. Leikkaa siemenkodat pois päärynäviipaleista.
  2. Sulata voi. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (20x30 cm) voisulalla. Asettele peruna- ja päärynäviipaleet vuokaan limittäin. Kaada päälle voisula ja ripottele mausteet.
  3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes perunat pehmenevät.
  4. Ota vuoka uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Ripottele perunoiden päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia uunin ylätasolla, kunnes pinta rapeutuu ja on kullanruskea.

Tiesitkö että...

Vinkki! Perunalaatikko sopii myös keliaakikolle, sillä perunalaatikko on gluteeniton. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua