Nachosemlor eli laskiaispullanachot
Ruotsalaishitti nachosemlor eli laskiaispullanachot on uusi tapa nauttia laskiaisherkkua. Täytetyn pullan sijaan taikina leivotaan ja leikataan nachoiksi, joita dipataan kermavaahtoon, hilloon ja mantelimassaan.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 2 1/2dlPirkka kevytmaitoa
- 25ghiivaa
- 1kananmuna
- 1dlsokeria
- 2tlkardemummaa
- 1/2tlsuolaa
- n. 8dlPirkka vehnäjauhoja
- 100gPirkka voita
Lisäksi
- 2rkltomusokeria
- 1-2dlmarjahilloa
- 150gmantelimassaa
- 3/4dlkuohukermaa
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja liuota sekoittaen. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa sulatettu, jäähdytetty rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
- Vaivaa taikina leivinpöydällä, jaa kahteen osaan ja kauli kumpikin osa uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle.
- Kohota levyjä liinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
- Paista levyjä 225 asteessa uunin keskitasolla 5-7 minuuttia.
- Leikkaa jäähtynyt pullalevy kolmion muotoisiksi ”nachoiksi”. Vatkaa mantelimassa ja kuohukerma tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa pullanachot vaahdotetun, tomusokerilla maustetun kermavaahdon, hillon ja kermalla pehmitetyn mantelimassan kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Aivan uskomaton idea, pitääkin heti kokeilla! <3 Terkkuja k-keittiön väelle