Sinihomejuusto-päärynäsalaatti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Kokoa herkullinen salaatti aromikkaasta sinihomejuustosta, makeasta päärynästä ja hieman kitkerästä punasikurista. Viimeistele pähkinöillä ja kastikkeella.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 1 (250 g) päärynä
- 250 g punasikuria
- 1 pkt (125 g) Pirkka sinihomejuustoa tai 2/3 pkt (à 175 g) Pirkka Parhaat sinihomejuustoa
- 1 dl (50 g) Pirkka pekaanipähkinöitä
Kastike
- 1/2 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia1 121 kJ / 270 kcal
- Rasva21,6 g
- josta tyydyttynyttä6 g
- Hiilihydraatit11,1 g
- josta sokereita10,1 g
- Proteiini6 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
- Leikkaa päärynät mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
- Irrota punasikurin lehdet ja lado ne laakealle tarjoiluvadille. Lisää päälle päärynäviipaleet ja murenna sinihomejuusto.
- Paahda pekaanipähkinöitä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Ripottele pähkinät salaatin päälle.
- Pane kastikkeen ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Valuta kastike salaatin päälle.
Vinkki! Jos haluat välttää päärynöiden tummentumisen ruoanvalmistuksen aikana, valuta niiden päälle leikkaamisen jälkeen sitruunanmehua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −31 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl20,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (29,20/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,1(22 arviota)
- alle 30 min3,9(160 arviota)
- yli 60 min
- alle 15 min3,5(78 arviota)
- Videoalle 15 min4,5(127 arviota)
- Arkiston aarrealle 15 min3,0(5 arviota)
- alle 15 min3,6(5 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,9(22 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (53 arviota)
- Joulupöydän paras6 kuukautta sittenTämä resepti on muuttunut, mistä voisin löytää alkuperäisen, jossa oli mm. rucolaa ja päärynät paistettiin voissa & sitruunamehussa? 😭
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenJoulupöydän paras, voimme lähettää vanhan ohjeen sinulle sähköpostitse. Laittaisitko viestiä kuluttajapalvelu (at) kesko.fi.
- Makumuisto2 vuotta sittenSöimme vastaavaa muutamia vuosia sitten Manhattanilla eräässä aidossa italialaisen perheen ravintolassa Boradwayn teattereiden vieressä, endiivien päälle samat aineet laitettuna "välisuupalana" suun puhdistajana ruokien välissä ja oli niin uskomattoman hyvää että olisimme kernaasti hotkinut niitä lisää. Juuri kävin ostamassa ainekset; tätä tehdään Jouluna!
- Taisku2 vuotta sittenNita, nehän voi tallentaa sinne suosikeiks
- Nita2 vuotta sittenEhdotus: Voisiko nämä reseptit tehdä sivuille niin että voisi ne helposti kokonaisuudessaan kopioida? Nimittäin tuo dl tms yleensä tulee kopioitaessa eri riville, ärsyttävää. Itselläni on nimittäin tapana laittaa ohje muistioon, josta sitten löydän sen helpommin kuin netin syövereistä
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenNita, kiitos palautteesta. Palautteesi välittyy reseptien tekijöille.
- Naministi2 vuotta sittenMyös Pirkan parhaat rapea Pikku salaatti käy. Leikkaa pieneksi ja marnoi se sitruuna-hermesetas nesteessä. Sekaan juustohöylällä päärynälastuja, sinihomejuustoa sekä tummia luumuja ja viinirypäleitä. Tämä vinkki erityisesti makean ystäville!