Hedelmäsalaatti ja sitruunarahkakastike
Tähtianiksella maustettu hedelmäsalaatti tarjotaan sitruunaisen rahkakastikkeen kanssa. Vaihtele hedelmiä makusi mukaan.
8 annosta30 - 60 min96,8 kcal / 100 g (225g)
Ainekset
8 annosta
- 1tlk(410/230 g)Pirkka aprikoosinpuolikkaita
- 3(300 g)pientä omenaa
- 200gtummia rypäleitä
- 2(200 g)kiiviä
- 1iso banaani
Liemi
- 1 1/2-2dlsäilykeaprikoosien lientä
- 1/2dljuoksevaa hunajaa
- 3tähtianista
Sitruuna-rahkakastike
- 2dlvispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 5rkltomusokeria
- 3rklsitruunanmehua
- 1sitruunan raastettu kuori
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa aprikoosien liemi, hunaja ja tähtianikset kattilaan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia.
- Kuori ja poista omenoista siemenkodat. Leikkaa pienehköiksi paloiksi ja lisää liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele ahkerasti hetken aikaa. Anna jäähtyä.
- Huuhtele rypäleet, halkaise ja poista halutessasi siemenet. Kuori ja viipaloi kiivit. Viipaloi banaani ja lisää heti jäähtyneiden omenoiden joukkoon tummumisen estämiseksi. Kääntele hedelmät salaattiin. Nosta kylmään.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunanmehu sekä puolet sitruunankuoriraasteesta. Sekoita tasaiseksi ja kaada tarjolle kauniiseen astiaan. Ripottele loput kuoriraasteesta päälle. Nosta hedelmät tarjoilukulhoon. Tarjoa hedelmät ja sitruunarahkakastike erikseen jälkiruoaksi.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 96,8 kcal405 kJ
- Proteiinia 1,72 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa3,62 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi