Pähkinä-viikunatorttu raakakakkupohjalla
Pähkinä-viikunatortussa on raakakakkupohja, joka tehdään viikunoista, pähkinöistä ja manteleista. Pinnalla on rahkaa ja hedelmiä.
n. 12 palaa30 - 60 min233 kcal / 100 g
Ainekset
n. 12 palaa
- 1ps(200 g)Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
- 1ps(125 g)Pirkka hasselpähkinärouhetta
- 1ps(125 g)Pirkka mantelirouhetta
- 2rklhunajaa
- 1rkllimetinmehua
Pinnalle
- 1-2tlk(à 200 g)Valio maustettua rahkaa, sitruuna
- 1/2limettiä
- 100gvihreitä rypäleitä
- 100gtummia rypäleitä
- 1persimoni / sharonhedelmä
- 1-2kiiviä
Valmistus
30 - 60 min- Poista viikunoista kovat kannat. Pane viikunat, pähkinät, mantelit ja hunaja monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää joukkoon limetinmehu.
- Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Levitä ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle. Anna taikinan levätä noin 1/2 tuntia jääkaapissa ennen koristelua ja tarjoilua.
- Viipaloi limetti ja puolita pestyt rypäleet. Voit jättää osan rypäleistä kokonaisiksi. Paloittele kuorittu persimoni ja viipaloi kiivi.
- Irrota torttupohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä rahka pohjalle. Koristele pähkinä-viikunatorttu hedelmillä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä tortun myös taateleista. (Tarkista, ettei taateleissa ole kiviä.)Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 233 kcal975 kJ
- Proteiinia 5,56 g
- Hiilihydraatteja23,1 g
- Rasvaa13,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi