• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pähkinä-viikunatorttu raakakakkupohjalla

Pähkinä-viikunatortussa on raakakakkupohja, joka tehdään viikunoista, pähkinöistä ja manteleista. Pinnalla on rahkaa ja hedelmiä.
Pähkinä-viikunatorttu raakakakkupohjalla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 233 kcal / 100 g

Ainekset

n. 12 palaa

Pinnalle

    • 1-2tlk(à 200 g)Valio maustettua rahkaa, sitruuna
    • 1/2limettiä
    • 100gvihreitä rypäleitä
    • 100gtummia rypäleitä
    • 1persimoni / sharonhedelmä
    • 1-2kiiviä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista viikunoista kovat kannat. Pane viikunat, pähkinät, mantelit ja hunaja monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää joukkoon limetinmehu.
  2. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Levitä ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle. Anna taikinan levätä noin 1/2 tuntia jääkaapissa ennen koristelua ja tarjoilua.
  3. Viipaloi limetti ja puolita pestyt rypäleet. Voit jättää osan rypäleistä kokonaisiksi. Paloittele kuorittu persimoni ja viipaloi kiivi.
  4. Irrota torttupohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä rahka pohjalle. Koristele pähkinä-viikunatorttu hedelmillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä tortun myös taateleista. (Tarkista, ettei taateleissa ole kiviä.)

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 233 kcal975 kJ
  • Proteiinia5,56 g
  • Hiilihydraatteja23,1 g
  • Rasvaa13,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille