• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammasmureke fetatäytteellä

Mureke on helppo ja herkullinen arkiruoka. Kreikkalaisittain mintulla ja fetalla täytetty lammasmureke maistuu vaikka pääsiäisaterialla.
Lammasmureke fetatäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 290 kcal / annos (160g)

Ainekset

6 annosta

Täyte

    • 1/2prk(à 366/200 g)Pirkka salaattijuustokuutioita
    • 1/2tlminttua

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata lampaan paistijauheliha pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita korppujauhot ja jogurtti keskenään. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Sekoita mureketaikinan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
  2. Valuta salaattijuustokuutiot ja murenna ne haarukalla. Sekoita joukkoon kuivattu minttu.
  3. Jaa murekemassa kahteen osaan. Taputtele toinen osa uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle pitkulaiseksi levyksi. Ripottele juustomurut raidaksi levyn keskelle ja lisää päälle loput murekemassasta. Muotoile murekkeeksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa murekkeen kanssa lohko- tai kermaperunoita ja tsatsikia.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 290 kcal1 220 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3