Lammasmureke fetatäytteellä
Mureke on helppo ja herkullinen arkiruoka. Kreikkalaisittain mintulla ja fetalla täytetty lammasmureke maistuu vaikka pääsiäisaterialla.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
- 290 kcal / annos (160g)
Ainekset
6 annosta
- 250gkaritsan jauhelihaa
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2dlkorppujauhoja
- 1iso (120 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklrypsiöljyä
- 1kananmuna
- 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Täyte
- 1/2prk(à 366/200 g)Pirkka salaattijuustokuutioita
- 1/2tlminttua
Lisäksi
- kermaperunoita
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita korppujauhot ja jogurtti keskenään. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Sekoita mureketaikinan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
- Valuta salaattijuustokuutiot ja murenna ne haarukalla. Sekoita joukkoon kuivattu minttu.
- Jaa murekemassa kahteen osaan. Taputtele toinen osa uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle pitkulaiseksi levyksi. Ripottele juustomurut raidaksi levyn keskelle ja lisää päälle loput murekemassasta. Muotoile murekkeeksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa murekkeen kanssa lohko- tai kermaperunoita ja tsatsikia.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 290 kcal1 220 kJ
- Proteiinia 22 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi