• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Karpalolihapullat

Kuivatut karpalot antavat yrttisiin lihapulliin mukavaa makeutta. Vastapainoksi sopii puolukkasurvos. Ja tietenkin perunamuusi.
Karpalolihapullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 270 kcal / annos (165g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1kananmuna
    • 1tltimjamia
    • 1tlrosmariinia
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
  2. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna karpalot. Lisää korppujauhoseoksen joukkoon sipulit, karpalot, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja pyöritä murekemassasta kostutetuin käsin 30 lihapullaa. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
  4. Tarjoa karpalolihapullat perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ravintosisältö perannos 165g100 g

  • 270 kcal1 140 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2