Karpalolihapullat
Kuivatut karpalot antavat yrttisiin lihapulliin mukavaa makeutta. Vastapainoksi sopii puolukkasurvos. Ja tietenkin perunamuusi.
4 annosta30 - 60 min270 kcal / annos (165g)
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1 1/2dlvettä
- 1dlkorppujauhoja
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1kananmuna
- 1tltimjamia
- 1tlrosmariinia
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna karpalot. Lisää korppujauhoseoksen joukkoon sipulit, karpalot, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja pyöritä murekemassasta kostutetuin käsin 30 lihapullaa. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
- Tarjoa karpalolihapullat perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 165g100 g
- 270 kcal1 140 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja20 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi