Liha-makaronilaatikko
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen makaronilaatikko on monen arkiruokasuosikki, joka maistuu myös perheen pienimmille. Tällä reseptillä liha-makaronilaatikko onnistuu varmasti.
Ainekset
4–6 annosta
- 1 ps (400 g) makaroneja
- 1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 3/4 tl suolaa
- 3/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl maustepippuria
- 2 tl basilikaa
- 2 tl timjamia
Munamaito
- 2–3 kananmunaa
- 7 dl Pirkka kevytmaitoa
- 1 tl suolaa
Pinnalle
Ravintosisältö
- Energia758 kJ / 181 kcal
- Rasva7,6 g
- josta tyydyttynyttä4,3 g
- Hiilihydraatit16,4 g
- josta sokereita2,5 g
- Proteiini11,3 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit.
- Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.
- Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.
Munamaito
Kypsennys
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,80/3 kpl1,50/kgIlman Plussa-korttia 0,65/kpl (1,63/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(356 arviota)
- yli 60 min3,8(1 380 arviota)
- 30 - 60 min3,8(219 arviota)
- yli 60 min4,0(77 arviota)
- yli 60 min4,0(147 arviota)
- Video30 - 60 min3,8(462 arviota)
- yli 60 min4,0(147 arviota)
- yli 60 min3,7(610 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (2 360 arviota)
- Elmeri4 päivää sittenSaatiin todella hyvä makaronilaatikko tällä reseptillä Ihan sairaan hyvä resepti!
- Elmo13 päivää sittenMassiivisen maukasta
- Minä29 päivää sittenTosi maukasta! Toimii hyvin kasvis versiona jos vaihtaa lihan esim soijarouheeseen
- T.jouni1 kuukausi sittenSuolakurkkua ja sinihomejuusto vähän. Tosi hyvää.
- Vaari1 kuukausi sittenJa tuohon äskeseen reseptiin paistettua pekonia
- Vaari1 kuukausi sittenKäytän poronjauhelihaa,mausteita vain suola, sipuli ja grillimaustetta,koskenlaski sulatejuustoa sekaan myös tomaattimurskaa ja munamaito.on todella hyvää
- Pirre2 kuukautta sittenErittäin hyvä ja helppo resepti. Olen tehnyt jo monta kertaa ja aina on kaikki syöty. Lastenlasten mieliruokaa
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenPamela, Liha-makaronilaatikkoa paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Pamela2 kuukautta sittenKuulostaa hyvältä! Ohjeesta puuttui paistolömpö- ja aika. Tein kerran, kun lapset rakastaa ja pojanpojat söivät mieluusti. Esikoinen pyysi lisää, mutta Pikkukakkonen nousi ylös ja halasi minua: Kiitos mummi, kun teit niin hyvää lihamakaroni looraa, sanoi mun mutsi siitä ruuasta.
- S2 kuukautta sittenAika mauton
- Buuge 75v4 kuukautta sittenVuoka kannattaa voidella huolella yläreunaa myöten. Teräsvuoka eritoten. Lisäksi kaikkien makaronien pitää peittyä nesteeseen. Muuten kuiville jääneet makaronit ovat kuin lasia paistamisen jälkeen. Jos puuttuu nestettä niin maitoa tölkistä lisää vuokaan.
- Mummola4 kuukautta sittenLaitan makaronilaatikkoon puna istamaitoa tai loraus kermaa.
- Annika4 kuukautta sittenOn erittäin hyvä ruoka!!
- Betoni4 kuukautta sittenToimii kun laiittaa tupla lihat ja koskenlaskijaa pkt sekaan
- Kokki kuutonen6 kuukautta sittenHyvä ja helppo...
- Helppoa kotiruokaa7 kuukautta sittenchiliä joukkoon ja vähintään 600g jauhelihaa, sitten toimii.
- Mummo10 kuukautta sittenKeskiverto. Juustoa vähän joukkoon, niin pisteet voisi kivuta neljään. Yleensä käytän vähän suolaa, tämä maistui suolattomalta. Ehkä teelusikkamääreeni on aika pieni, nämähän on aina tekijän mukaan.
- Koiraihminen11 kuukautta sittenOn helppo tehdä ja koko perheen lemppari makaronilaatikko resepti!
- Esteri1 vuosi sittenTimjamia ja basilikaa liikaa perus makaronilaatikkoon. Paistoaika liian lyhyt.
- paavo1 vuosi sittenhyvä arki ruoka
- Perinteinen1 vuosi sittenValkopippuri kuuluu ehdottomasti makaronilaatikkoon!
- Jakke 731 vuosi sittenErittäin hyvä
- Vieraskotikokki1 vuosi sittenEkaa kertaa valmistin, eikä tullut edes itselle vaan avustettavalle. Jauhiksen sekaan heitin vielä Chipotlea kun asiakkaalle tulisemmat pöperöt maistuu. Hemskutan iisi resepti!
- Tykkään1 vuosi sittenTehnyt tällä reseptillä jo useamman satsin. Oikein hyvää.
- Johannes1 vuosi sittenAinakin timjamia on reseptissä turhankin reilusti. Ehkä basilikaa myös. Pippurit ja sipuli tuo ihan mukavasti jo makua.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenmarko, paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuussa ja käytettävän paistoastian muoto. Ruoka kypsyy nopeammin laakeassa astiassa.
- Chris1 vuosi sittenTodella helppo tehdä ja tein melkein kaiken itse (oon 10v)
- Makaroonimies.1 vuosi sittenParas resepti ikinä, kiitos Pirkan tuotteiden! Yritin ensin kilpailijan tuotteilla, mutta se ei tuottanut syötävää lopputulosta. Pirkka #1!
- mieluummin kypsää1 vuosi sittenJos 175-asteessa paistaa 45 min., ei tule kypsää. 200 astetta ja ainakin 1h15 minuuttia!
- Leijonamamma1 vuosi sitten15-vuotias poikani teki tällä reseptillä ensimmäistä kertaa koskaan makaronilaatikkoa ja tuli hyvää, maukasta ja mehevää. Kiitos nam!