Hyppää sisältöön
Liha-makaronilaatikko Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Liha-makaronilaatikko

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen makaronilaatikko on monen arkiruokasuosikki, joka maistuu myös perheen pienimmille. Tällä reseptillä liha-makaronilaatikko onnistuu varmasti.

    Ainekset

    4–6 annosta

    Munamaito

    Pinnalle

    Ravintosisältö

    • Energia
      758 kJ / 181 kcal
    • Rasva
      7,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,3 g
    • Hiilihydraatit
      16,4 g
    • josta sokereita
      2,5 g
    • Proteiini
      11,3 g
    • Suola
      0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit.
    2. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.
    3. Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
    4. Munamaito

    5. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
    6. Kypsennys

    7. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (2 360 arviota)

    • Elmeri
      4 päivää sitten
      Saatiin todella hyvä makaronilaatikko tällä reseptillä Ihan sairaan hyvä resepti!
    • Elmo
      13 päivää sitten
      Massiivisen maukasta
    • Minä
      29 päivää sitten
      Tosi maukasta! Toimii hyvin kasvis versiona jos vaihtaa lihan esim soijarouheeseen
    • T.jouni
      1 kuukausi sitten
      Suolakurkkua ja sinihomejuusto vähän. Tosi hyvää.
    • Vaari
      1 kuukausi sitten
      Ja tuohon äskeseen reseptiin paistettua pekonia
    • Vaari
      1 kuukausi sitten
      Käytän poronjauhelihaa,mausteita vain suola, sipuli ja grillimaustetta,koskenlaski sulatejuustoa sekaan myös tomaattimurskaa ja munamaito.on todella hyvää
    • Pirre
      2 kuukautta sitten
      Erittäin hyvä ja helppo resepti. Olen tehnyt jo monta kertaa ja aina on kaikki syöty. Lastenlasten mieliruokaa
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 kuukautta sitten
      Pamela, Liha-makaronilaatikkoa paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
    • Pamela
      2 kuukautta sitten
      Kuulostaa hyvältä! Ohjeesta puuttui paistolömpö- ja aika. Tein kerran, kun lapset rakastaa ja pojanpojat söivät mieluusti. Esikoinen pyysi lisää, mutta Pikkukakkonen nousi ylös ja halasi minua: Kiitos mummi, kun teit niin hyvää lihamakaroni looraa, sanoi mun mutsi siitä ruuasta.
    • S
      2 kuukautta sitten
      Aika mauton
    • Buuge 75v
      4 kuukautta sitten
      Vuoka kannattaa voidella huolella yläreunaa myöten. Teräsvuoka eritoten. Lisäksi kaikkien makaronien pitää peittyä nesteeseen. Muuten kuiville jääneet makaronit ovat kuin lasia paistamisen jälkeen. Jos puuttuu nestettä niin maitoa tölkistä lisää vuokaan.
    • Mummola
      4 kuukautta sitten
      Laitan makaronilaatikkoon puna istamaitoa tai loraus kermaa.
    • Annika
      4 kuukautta sitten
      On erittäin hyvä ruoka!!
    • Betoni
      4 kuukautta sitten
      Toimii kun laiittaa tupla lihat ja koskenlaskijaa pkt sekaan
    • Kokki kuutonen
      6 kuukautta sitten
      Hyvä ja helppo...
    • Helppoa kotiruokaa
      7 kuukautta sitten
      chiliä joukkoon ja vähintään 600g jauhelihaa, sitten toimii.
    • Mummo
      10 kuukautta sitten
      Keskiverto. Juustoa vähän joukkoon, niin pisteet voisi kivuta neljään. Yleensä käytän vähän suolaa, tämä maistui suolattomalta. Ehkä teelusikkamääreeni on aika pieni, nämähän on aina tekijän mukaan.
    • Koiraihminen
      11 kuukautta sitten
      On helppo tehdä ja koko perheen lemppari makaronilaatikko resepti!
    • Esteri
      1 vuosi sitten
      Timjamia ja basilikaa liikaa perus makaronilaatikkoon. Paistoaika liian lyhyt.
    • paavo
      1 vuosi sitten
      hyvä arki ruoka
    • Perinteinen
      1 vuosi sitten
      Valkopippuri kuuluu ehdottomasti makaronilaatikkoon!
    • Jakke 73
      1 vuosi sitten
      Erittäin hyvä
    • Vieraskotikokki
      1 vuosi sitten
      Ekaa kertaa valmistin, eikä tullut edes itselle vaan avustettavalle. Jauhiksen sekaan heitin vielä Chipotlea kun asiakkaalle tulisemmat pöperöt maistuu. Hemskutan iisi resepti!
    • Tykkään
      1 vuosi sitten
      Tehnyt tällä reseptillä jo useamman satsin. Oikein hyvää.
    • Johannes
      1 vuosi sitten
      Ainakin timjamia on reseptissä turhankin reilusti. Ehkä basilikaa myös. Pippurit ja sipuli tuo ihan mukavasti jo makua.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      marko, paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuussa ja käytettävän paistoastian muoto. Ruoka kypsyy nopeammin laakeassa astiassa.
    • Chris
      1 vuosi sitten
      Todella helppo tehdä ja tein melkein kaiken itse (oon 10v)
    • Makaroonimies.
      1 vuosi sitten
      Paras resepti ikinä, kiitos Pirkan tuotteiden! Yritin ensin kilpailijan tuotteilla, mutta se ei tuottanut syötävää lopputulosta. Pirkka #1!
    • mieluummin kypsää
      1 vuosi sitten
      Jos 175-asteessa paistaa 45 min., ei tule kypsää. 200 astetta ja ainakin 1h15 minuuttia!
    • Leijonamamma
      1 vuosi sitten
      15-vuotias poikani teki tällä reseptillä ensimmäistä kertaa koskaan makaronilaatikkoa ja tuli hyvää, maukasta ja mehevää. Kiitos nam!