Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko on kotiruokien kestosuosikki ja maistuu koko perheelle. Testatulla ohjeella onnistuu aloittelevakin kotikokki.
Liha-makaronilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-6 annosta
  • yli 60 min
  • 166 kcal / 100 g

Ainekset

4-6 annosta
    • 1ps(400 g)makaroneja
    • 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa
    • 1sipuli
    • 3/4tlsuolaa
    • 3/4tlmustapippuria
    • 1/4tlmaustepippuria
    • 2tlbasilikaa
    • 2tltimjamia

Munamaito

    • 2-3kananmunaa
    • 7dlPirkka kevytmaitoa
    • 1tlsuolaa

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit.
  2. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
  3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 166 kcal697 kJ
  • Proteiinia11,3 g
  • Hiilihydraatteja18,1 g
  • Rasvaa5,45 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi