Helppo hedelmäkakku
Hedelmäkakku on helppo valmistaa esimerkiksi joulumyyjäisiin tai joululahjaksi.
- 25 annosta
- yli 60 min
- 151 kcal / annos (40g)
Ainekset
25 annosta
- 5dlvehnäjauhoja
- 2tlsoodaa
- 1/2tlinkivääriä
- 1 1/2dlsokeria
- 1dlrusinoita
- 100gkuivattuja ananaspaloja
- 100gkuivattuja papaijapaloja
- 2dlrasvatonta piimää
- 1dlsiirappia
- 150gleivontamargariinia
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Sekoita keskenään kulhossa puuhaarukalla vehnäjauhot ja sooda huolellisesti keskenään. Sekoita joukkoon inkivääri, sokeri, rusinat, ananas- ja papaijapalat. Lisää nopeasti sekoittaen piimä, siirappi sekä sulatettu, jäähdytetty margariini. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekaisin. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l).
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana. Jäähdytä kakku ja säilytä ainakin pari päivää muovikelmuun käärittynä. Tarjoa kakku viipaleiksi leikattuna ja ripottele pinnalle tomusokeria.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 40g100 g
- 151 kcal633 kJ
- Proteiinia 1,8 g
- Hiilihydraatteja25,5 g
- Rasvaa4,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi