• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo hedelmäkakku

Hedelmäkakku on helppo valmistaa esimerkiksi joulumyyjäisiin tai joululahjaksi.
Helppo hedelmäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annosta
  • yli 60 min
  • 151 kcal / annos (40g)

Ainekset

25 annosta
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 2tlsoodaa
    • 1/2tlinkivääriä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlrusinoita
    • 100gkuivattuja ananaspaloja
    • 100gkuivattuja papaijapaloja
    • 2dlrasvatonta piimää
    • 1dlsiirappia
    • 150gleivontamargariinia

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita keskenään kulhossa puuhaarukalla vehnäjauhot ja sooda huolellisesti keskenään. Sekoita joukkoon inkivääri, sokeri, rusinat, ananas- ja papaijapalat. Lisää nopeasti sekoittaen piimä, siirappi sekä sulatettu, jäähdytetty margariini. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekaisin. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l).
  2. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana. Jäähdytä kakku ja säilytä ainakin pari päivää muovikelmuun käärittynä. Tarjoa kakku viipaleiksi leikattuna ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 151 kcal633 kJ
  • Proteiinia1,8 g
  • Hiilihydraatteja25,5 g
  • Rasvaa4,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua