Helppo hedelmäkakku

Hedelmäkakku on helppo valmistaa esimerkiksi joulumyyjäisiin tai joululahjaksi.
Helppo hedelmäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annosta
  • yli 60 min
  • 151 kcal / annos (40g)
    • Kananmunaton

Ainekset

25 annosta
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 2tlsoodaa
    • 1/2tlinkivääriä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlrusinoita
    • 100gkuivattuja ananaspaloja
    • 100gkuivattuja papaijapaloja
    • 2dlrasvatonta piimää
    • 1dlsiirappia
    • 150gleivontamargariinia

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita keskenään kulhossa puuhaarukalla vehnäjauhot ja sooda huolellisesti keskenään. Sekoita joukkoon inkivääri, sokeri, rusinat, ananas- ja papaijapalat. Lisää nopeasti sekoittaen piimä, siirappi sekä sulatettu, jäähdytetty margariini. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekaisin. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l).
  2. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana. Jäähdytä kakku ja säilytä ainakin pari päivää muovikelmuun käärittynä. Tarjoa kakku viipaleiksi leikattuna ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 151 kcal633 kJ
  • Proteiinia1,8 g
  • Hiilihydraatteja25,5 g
  • Rasvaa4,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi