Mummun piimäkakku
Perinteinen piimäkakku on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piimäkakku on mehevä ja pitkäänsäilyvä kuivakakku.
- 25 viipaletta
- yli 60 min
- 324 kcal / 100 g
Ainekset
25 viipaletta
- 200gPirkka voita
- 2dlsokeria
- 1tlneilikkaa
- 1tlkanelia
- 1tlinkivääriä
- 2dlsiirappia
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
- Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 324 kcal1 360 kJ
- Proteiinia 3,85 g
- Hiilihydraatteja50,3 g
- Rasvaa11,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei! Olen muissa ohjeissa nähnyt, että joulun maustepiimäkakkuun laitetaan soodaa kohotusaineeksi. Tässä ohjeessa sitä ei ollut. Unnohtuiko? Laitoin omaan kakkuuni kyllä 2 tl soodaa.
Erittäin helppo ja hyvä ohje!
Tuplasin mausteiden määrän ja lisäsin pomeranssi myös 2 tl. Maku on vielä arvoitus kun vasta uunissa...
Tosi hyvää
Hyvä resepti käytössä joka joulu. Laitan rusinoiden sijaan hillotuja appelsiininkuoria .
Todella maukas kakku. Suosittelen!
Sannnn, kakku säilyy parhaiten jääkaapissa. Jääkaapissa kakun pitäisi säilyä hyvänä noin viikon.
Kauanko kakku säilyy huoneenlämmössä hyvänä ?
Tällä ohjeella teen, ilman rusinoita kylläkin, aina piimäkakut - toimii! Ihanan tahkeaa ja mehevää.
Mummun piimäkakku oli tosi helppo tehdä, kuohkea, maku hyvä.
Laitoin rusinoiden tilalle pilkottua taatelia, ruskistin voin ja korvasin puolet sokerista fariinisokerilla, tuli sairaan hyvää!!
Hei, voit käyttää tavallista tummaa siirappia.
Minkälaista siirappia?
Liikaa siirappia, käytin tummaa ja maku liian ylivoimainen, muissa resepteissä ei ole lainkaan siirappia. Öklymakee, vähemmän sokeria ja voita!
Dee, kiitos palauteestasi. Välitän palautteesi tiedoksi reseptistä vastaavalle henkilölle.
Arvioitu paistoaika ei riittänyt vaan kakku edelleen raaka reippaan 60minuutin paiston jälkeen. Tiedän että uuneissa voi olla eroja mutta ei näin isoja kuitenkaan. Kokonaispaistoajaksi täällä tuli 1,5h että kakku kypsä.
Tein ensikertaa piimäkakkua jouluna. Jätin rusinat pois, tuli silti herkullista ja mehukasta. Rasvan ja sokerin määrä tuntui liialta, rusinoiden kanssa olisi ollut jo aika äklömakeaa. Seuraavaksi kokeilen niin että vähennän rasvaa 50-100g ja sokerista ainakin 1dl pois. Jauhoja varmaan joutuu tuolloin vähentämään. Katsotaan millainen sitten tulee.
Ajattelin leipoa tätä työkavereille, mutta osa on keliaakikkoja. Vaihdanko vain jauhot glueiinittomiin ja sillä selvä? Tuleeko kakusta kuitenkin mehevä ja rakenteeltaan sellainen, että pysyy koossa?
Ensi kertaa leipomassa gluteenitonta, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla.
Tämä muistuttaa edesmenneen äitini vanhan ajan reseptiä. Tätä meillä tehtiin sekä rusinoilla että ilman. Kanelia tosin 2tl, muuten mittasuhteet mainiot. Kakkuhiirille kommentti: Joulun maustekakuissa on 2dl sokeria ja 2dl siirappia. 2 rkl siirappia on olematon määrä joulukakkuihin. Kyse ei ole makeutusaineosasta, vaan mausta ja rakenteesta. 2dl siirappia on perinteisissä joulukakuissa lähes vakio. Vertaa perinteinen maustekakku tai Minna Canthin maustekakku. Hyvää makua ei saa pihtailemalla.
Jokaisen joukun herkkukakku.
Onnistuuko tehdä kaksinkertaisena ja paistaa kahdessa vuokassa samalla kertaa?
"Tuumailee", voit kyllä valmistaa kaksi kakkua samalla kertaa. Kahden kakun paistaminen kerralla voi jonkin verran vaikuttaa paistoaikaan. Huomaathan myös, että taikina on aika iso, joten tarvitset suuren kulhon sekoittamiseen.
Paras kakku.😊
Uunissa on. Taikina taivaallista, lapset tykkäis myös
Eikö taikinassa tosiaan ole kananmunaa!?
Kokeilija, resepti on oikein. Mummun piimäkakku valmistuu tosiaan ilman kananmunaa.
Tämä on todella hyvää! Olen leiponut jo monesti hiukan mausteisempana eli tuplannut neilikan, kanelin ja inkiväärin määrän.
Siirapin määrä ohjeessa näyttää valtavalta, kun sokeriakin tulee 2dl. Kuuluuko ohjeeseen oikeasti 2 dl siirappia, vai pitäisikö sitä olla 2 rkl?
Kakkuhiiri, ainesten määrät reseptissä ovat oikein. Huomaathan, että myös jauhoja ja muita aineita tulee kakkutaikinaan melko paljon.