Mummun piimäkakku
- Annosmäärä25 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Perinteinen piimäkakku on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piimäkakku on mehevä ja pitkäänsäilyvä kuivakakku.
- Kananmunaton
Ainekset
25 viipaletta
200 g | tai |
6 dl | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
1 tl | neilikkaa tai |
1 tl | tai |
1 tl | inkivääriä tai |
3 dl | tai |
3 dl | tai |
2 dl | siirappia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 334 kJ / 319 kcal |
Rasva | 11 g |
josta tyydyttynyttä | 7,1 g |
Hiilihydraatit | 51,6 g |
josta sokereita | 32,5 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1lHinta 1,19/kpl1,19/l
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dr.Oetker ruokasooda 200gHinta 1,35/kpl6,75/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,45/kpl58,00/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,85/kpl61,67/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,64/kpl10,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,09/kpl7,29/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki rasvaton piimä 0,5l laktoositonHinta 0,85/kpl1,70/l
- Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®Hinta 2,09/kpl2,09/l
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(290 arviota)
- yli 60 min3,6(52 arviota)
- 30 - 60 min3,7(16 arviota)
- yli 60 min4,1(184 arviota)
- yli 60 min3,9(19 arviota)
- 30 - 60 min4,1(87 arviota)
- yli 60 min4,2(74 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (316 arviota)
- Mummeli3 kuukautta sittenJäi kiinni vuokaan😞
- Kokeilija11 kuukautta sittenTodella hyvä resepti ja helppo tehdä kiitos
- Mummo1 vuosi sittenHyvä,helppo tehdä, ja maistuu
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTyttönen, voit korvata ruokasoodan kaksinkertaisella määrällä leivinjauhetta.
- tyttönen1 vuosi sittenHei, voisiko ruokasoodan tilalle laittaa leivinjauhetta? Kiitos vastauksesta.
- Kuivakakkuintoilija1 vuosi sittenMuuten hyvä resepti, mutta laitan sokeria vain 1 dl, koska siirapista tulee niin paljon makeutta. Lisään lisäksi taikinaan teelusikallisen suolaa. Rusinat jätän pois. Hyvää tulee! :)
- Leipuri2 vuotta sittenTätä kakkua voi tehdä ympäri vuoden. Siirapin ja sokerin sekä rasvan määrää voi aina vähän vaihdella. Käytän tosin pullomargariinia tai rypsiöljyä. Ja tosi helppo kakku tehdä.
- Sifra3 vuotta sittenHei! Olen muissa ohjeissa nähnyt, että joulun maustepiimäkakkuun laitetaan soodaa kohotusaineeksi. Tässä ohjeessa sitä ei ollut. Unnohtuiko? Laitoin omaan kakkuuni kyllä 2 tl soodaa.
- kotileipuri4 vuotta sittenErittäin helppo ja hyvä ohje!
- sokerileipuri5 vuotta sittenTuplasin mausteiden määrän ja lisäsin pomeranssi myös 2 tl. Maku on vielä arvoitus kun vasta uunissa...
- Ndislove5 vuotta sittenTosi hyvää
- Johanna5 vuotta sittenHyvä resepti käytössä joka joulu. Laitan rusinoiden sijaan hillotuja appelsiininkuoria .
- Marjox45 vuotta sittenTodella maukas kakku. Suosittelen!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSannnn, kakku säilyy parhaiten jääkaapissa. Jääkaapissa kakun pitäisi säilyä hyvänä noin viikon.
- Sannnn5 vuotta sittenKauanko kakku säilyy huoneenlämmössä hyvänä ?
- Tiina5 vuotta sittenTällä ohjeella teen, ilman rusinoita kylläkin, aina piimäkakut - toimii! Ihanan tahkeaa ja mehevää.
- Mummu5 vuotta sittenMummun piimäkakku oli tosi helppo tehdä, kuohkea, maku hyvä.
- Perhoneito6 vuotta sittenLaitoin rusinoiden tilalle pilkottua taatelia, ruskistin voin ja korvasin puolet sokerista fariinisokerilla, tuli sairaan hyvää!!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei, voit käyttää tavallista tummaa siirappia.
- Hei6 vuotta sittenMinkälaista siirappia?
- Dee6 vuotta sittenLiikaa siirappia, käytin tummaa ja maku liian ylivoimainen, muissa resepteissä ei ole lainkaan siirappia. Öklymakee, vähemmän sokeria ja voita!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenDee, kiitos palauteestasi. Välitän palautteesi tiedoksi reseptistä vastaavalle henkilölle.
- Ei hyvä6 vuotta sittenArvioitu paistoaika ei riittänyt vaan kakku edelleen raaka reippaan 60minuutin paiston jälkeen. Tiedän että uuneissa voi olla eroja mutta ei näin isoja kuitenkaan. Kokonaispaistoajaksi täällä tuli 1,5h että kakku kypsä.
- Tuunailija6 vuotta sittenTein ensikertaa piimäkakkua jouluna. Jätin rusinat pois, tuli silti herkullista ja mehukasta. Rasvan ja sokerin määrä tuntui liialta, rusinoiden kanssa olisi ollut jo aika äklömakeaa. Seuraavaksi kokeilen niin että vähennän rasvaa 50-100g ja sokerista ainakin 1dl pois. Jauhoja varmaan joutuu tuolloin vähentämään. Katsotaan millainen sitten tulee.
- Ensi kertaa leipomassa gluteiinitonta6 vuotta sittenAjattelin leipoa tätä työkavereille, mutta osa on keliaakikkoja. Vaihdanko vain jauhot glueiinittomiin ja sillä selvä? Tuleeko kakusta kuitenkin mehevä ja rakenteeltaan sellainen, että pysyy koossa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenEnsi kertaa leipomassa gluteenitonta, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla.
- Toinin tytär6 vuotta sittenTämä muistuttaa edesmenneen äitini vanhan ajan reseptiä. Tätä meillä tehtiin sekä rusinoilla että ilman. Kanelia tosin 2tl, muuten mittasuhteet mainiot. Kakkuhiirille kommentti: Joulun maustekakuissa on 2dl sokeria ja 2dl siirappia. 2 rkl siirappia on olematon määrä joulukakkuihin. Kyse ei ole makeutusaineosasta, vaan mausta ja rakenteesta. 2dl siirappia on perinteisissä joulukakuissa lähes vakio. Vertaa perinteinen maustekakku tai Minna Canthin maustekakku. Hyvää makua ei saa pihtailemalla.
- Tiina6 vuotta sittenJokaisen joukun herkkukakku.
- Tuumailee6 vuotta sittenOnnistuuko tehdä kaksinkertaisena ja paistaa kahdessa vuokassa samalla kertaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sitten"Tuumailee", voit kyllä valmistaa kaksi kakkua samalla kertaa. Kahden kakun paistaminen kerralla voi jonkin verran vaikuttaa paistoaikaan. Huomaathan myös, että taikina on aika iso, joten tarvitset suuren kulhon sekoittamiseen.