• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Mummun piimäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mummun piimäkakku

Perinteinen piimäkakku on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kakku mehevä ja pitkäänsäilyvä kuivakakku.

  • 25 viipaletta
  • yli 60 min
  • 324 kcal / 100 g

Ainekset

25 viipaletta
    • 200gleivontamargariinia tai voita
    • 6dlvehnäjauhoja
    • 2dlsokeria
    • 2tlsoodaa
    • 1tlneilikkaa
    • 1tlkanelia
    • 1tlinkivääriä
    • 3dlrusinoita
    • 3dlpiimää
    • 2dlsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
  2. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 324 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia3,85 g
  • Hiilihydraatteja50,3 g
  • Rasvaa11,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 161 arvostelua
  • Dee14.4.2018

    Liikaa siirappia, käytin tummaa ja maku liian ylivoimainen, muissa resepteissä ei ole lainkaan siirappia. Öklymakee, vähemmän sokeria ja voita!

  • K-Kuluttajapalvelu14.4.2018

    Dee, kiitos palauteestasi. Välitän palautteesi tiedoksi reseptistä vastaavalle henkilölle.

  • Ei hyvä23.2.2018

    Arvioitu paistoaika ei riittänyt vaan kakku edelleen raaka reippaan 60minuutin paiston jälkeen. Tiedän että uuneissa voi olla eroja mutta ei näin isoja kuitenkaan. Kokonaispaistoajaksi täällä tuli 1,5h että kakku kypsä.

  • Tuunailija19.1.2018

    Tein ensikertaa piimäkakkua jouluna. Jätin rusinat pois, tuli silti herkullista ja mehukasta. Rasvan ja sokerin määrä tuntui liialta, rusinoiden kanssa olisi ollut jo aika äklömakeaa. Seuraavaksi kokeilen niin että vähennän rasvaa 50-100g ja sokerista ainakin 1dl pois. Jauhoja varmaan joutuu tuolloin vähentämään. Katsotaan millainen sitten tulee.

  • Ensi kertaa leipomassa gluteiinitonta3.1.2018

    Ajattelin leipoa tätä työkavereille, mutta osa on keliaakikkoja. Vaihdanko vain jauhot glueiinittomiin ja sillä selvä? Tuleeko kakusta kuitenkin mehevä ja rakenteeltaan sellainen, että pysyy koossa?

  • K-Kuluttajapalvelu3.1.2018

    Ensi kertaa leipomassa gluteenitonta, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla.

  • Toinin tytär18.12.2017

    Tämä muistuttaa edesmenneen äitini vanhan ajan reseptiä. Tätä meillä tehtiin sekä rusinoilla että ilman. Kanelia tosin 2tl, muuten mittasuhteet mainiot. Kakkuhiirille kommentti: Joulun maustekakuissa on 2dl sokeria ja 2dl siirappia. 2 rkl siirappia on olematon määrä joulukakkuihin. Kyse ei ole makeutusaineosasta, vaan mausta ja rakenteesta. 2dl siirappia on perinteisissä joulukakuissa lähes vakio. Vertaa perinteinen maustekakku tai Minna Canthin maustekakku. Hyvää makua ei saa pihtailemalla.

  • Tiina13.12.2017

    Jokaisen joukun herkkukakku.

  • Tuumailee11.12.2017

    Onnistuuko tehdä kaksinkertaisena ja paistaa kahdessa vuokassa samalla kertaa?

  • K-Kuluttajapalvelu11.12.2017

    "Tuumailee", voit kyllä valmistaa kaksi kakkua samalla kertaa. Kahden kakun paistaminen kerralla voi jonkin verran vaikuttaa paistoaikaan. Huomaathan myös, että taikina on aika iso, joten tarvitset suuren kulhon sekoittamiseen.

  • Kirsi 21.11.2017

    Paras kakku.😊

  • Sinikka29.10.2017

    Uunissa on. Taikina taivaallista, lapset tykkäis myös

  • Kokeilija29.9.2017

    Eikö taikinassa tosiaan ole kananmunaa!?

  • K-Kuluttajapalvelu29.9.2017

    Kokeilija, resepti on oikein. Mummun piimäkakku valmistuu tosiaan ilman kananmunaa.

  • Inez11.9.2017

    Tämä on todella hyvää! Olen leiponut jo monesti hiukan mausteisempana eli tuplannut neilikan, kanelin ja inkiväärin määrän.

  • Kakkuhiiri30.8.2017

    Siirapin määrä ohjeessa näyttää valtavalta, kun sokeriakin tulee 2dl. Kuuluuko ohjeeseen oikeasti 2 dl siirappia, vai pitäisikö sitä olla 2 rkl?

  • K-Kuluttajapalvelu30.8.2017

    Kakkuhiiri, ainesten määrät reseptissä ovat oikein. Huomaathan, että myös jauhoja ja muita aineita tulee kakkutaikinaan melko paljon.

  • Anu1.8.2017

    Paras piimäkakku ohke jonka olen saanut .

  • Peukalo keskellä kämmentä24.7.2017

    Kiitos ohjeet!

  • Hanski5.6.2017

    Hyvää, niin tuoksu kuin makukin

  • mimmi15.2.2017

    Oikein hyvää kakkua

  • AhVen9.2.2017

    Nyt leivoin 4 kpl piimäkakkuja, ohjetta soveltaen. Siis rusinoitten tilalle, yhteen puolukoita, toiseen tyrnejä, kolmanteen karpaloita ja neljänteen mantelilastuja.

  • Hansu12.11.2016

    Ihanan mehevä kakku. Piimän korvasin muutaman päivän vanhalla luonnonjogurtilla, lisäsin vähän vielä piparkakkumaustetta :) rusinoita en laittanu.

  • Kuluttajapalvelu8.3.2016

    Kikka, kiitos kysymyksestäsi. Halutessasi voit jättää rusinat pois. Reseptiin käytetty suurehko määrä rusinoita tosin tuo kakkuun runsaasti makua ja mehevyyttä.

  • kikka8.3.2016

    Jos jätän rusinat pois taikinasta,niin onko lopputulos kakusta sama;ilman tai ei.

  • Noppi2.2.2016

    Onnistuu aina ja hyvää myös heille jotka eivät rusinoista piittaa

  • kotileipuri mies17.12.2015

    taas tuli tehtyä parikappaletta

  • piki22.11.2015

    Yksinkertainen mutta maukas kakku, joka saa kehuja joka kerta!