Mummun piimäkakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mummun piimäkakku

  • Annosmäärä25 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Perinteinen piimäkakku on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan keskenään. Piimäkakku on mehevä ja pitkäänsäilyvä kuivakakku.
  • Kananmunaton

Ainekset

25 viipaletta
200 g
 
tai
6 dl
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
neilikkaa
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
inkivääriä
tai
3 dl
 
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
siirappia
tai

Ravintosisältö

Energia
1 336 kJ / 319 kcal
Rasva
11 g
josta tyydyttynyttä
7,2 g
Hiilihydraatit
51,7 g
josta sokereita
32,6 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).

Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Hinta 0,89/kpl
    7,42/kg
  • Pirkka neilikka 25g jauhettu
    Hinta 1,45/kpl
    58,00/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Sallinen Sooda 900g puhdistettu
    Hinta 4,49/kpl
    4,99/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20g
    Hinta 2,09/kpl
    104,50/kg
  • Meira Neilikka 30g jauh pussi maust
    Hinta 1,85/kpl
    61,67/kg
  • Pirkka Luomu kaneli 37g
    Hinta 1,99/kpl
    53,78/kg
  • Santa Maria kaneli 40g jauhettu
    Hinta 2,35/kpl
    58,75/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,64/kpl
    10,95/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki rasvaton piimä 0,5l laktoositon
    Hinta 0,85/kpl
    1,70/l
  • Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/l
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,69/kpl
    3,59/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (305 arviota)

  • Hipsu
    3 kuukautta sitten
    Pitääköhän piimä lämmittää kun sen laittaa sekaan
  • Kokeilija
    3 kuukautta sitten
    Todella hyvä resepti ja helppo tehdä kiitos
  • Mummo
    5 kuukautta sitten
    Hyvä,helppo tehdä, ja maistuu
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Tyttönen, voit korvata ruokasoodan kaksinkertaisella määrällä leivinjauhetta.
  • tyttönen
    6 kuukautta sitten
    Hei, voisiko ruokasoodan tilalle laittaa leivinjauhetta? Kiitos vastauksesta.
  • Kuivakakkuintoilija
    10 kuukautta sitten
    Muuten hyvä resepti, mutta laitan sokeria vain 1 dl, koska siirapista tulee niin paljon makeutta. Lisään lisäksi taikinaan teelusikallisen suolaa. Rusinat jätän pois. Hyvää tulee! :)
  • Leipuri
    1 vuosi sitten
    Tätä kakkua voi tehdä ympäri vuoden. Siirapin ja sokerin sekä rasvan määrää voi aina vähän vaihdella. Käytän tosin pullomargariinia tai rypsiöljyä. Ja tosi helppo kakku tehdä.
  • Sifra
    3 vuotta sitten
    Hei! Olen muissa ohjeissa nähnyt, että joulun maustepiimäkakkuun laitetaan soodaa kohotusaineeksi. Tässä ohjeessa sitä ei ollut. Unnohtuiko? Laitoin omaan kakkuuni kyllä 2 tl soodaa.
  • kotileipuri
    4 vuotta sitten
    Erittäin helppo ja hyvä ohje!
  • sokerileipuri
    4 vuotta sitten
    Tuplasin mausteiden määrän ja lisäsin pomeranssi myös 2 tl. Maku on vielä arvoitus kun vasta uunissa...
  • Ndislove
    5 vuotta sitten
    Tosi hyvää
  • Johanna
    5 vuotta sitten
    Hyvä resepti käytössä joka joulu. Laitan rusinoiden sijaan hillotuja appelsiininkuoria .
  • Marjox4
    5 vuotta sitten
    Todella maukas kakku. Suosittelen!
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Sannnn, kakku säilyy parhaiten jääkaapissa. Jääkaapissa kakun pitäisi säilyä hyvänä noin viikon.
  • Sannnn
    5 vuotta sitten
    Kauanko kakku säilyy huoneenlämmössä hyvänä ?
  • Tiina
    5 vuotta sitten
    Tällä ohjeella teen, ilman rusinoita kylläkin, aina piimäkakut - toimii! Ihanan tahkeaa ja mehevää.
  • Mummu
    5 vuotta sitten
    Mummun piimäkakku oli tosi helppo tehdä, kuohkea, maku hyvä.
  • Perhoneito
    5 vuotta sitten
    Laitoin rusinoiden tilalle pilkottua taatelia, ruskistin voin ja korvasin puolet sokerista fariinisokerilla, tuli sairaan hyvää!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hei, voit käyttää tavallista tummaa siirappia.
  • Hei
    5 vuotta sitten
    Minkälaista siirappia?
  • Dee
    5 vuotta sitten
    Liikaa siirappia, käytin tummaa ja maku liian ylivoimainen, muissa resepteissä ei ole lainkaan siirappia. Öklymakee, vähemmän sokeria ja voita!
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Dee, kiitos palauteestasi. Välitän palautteesi tiedoksi reseptistä vastaavalle henkilölle.
  • Ei hyvä
    6 vuotta sitten
    Arvioitu paistoaika ei riittänyt vaan kakku edelleen raaka reippaan 60minuutin paiston jälkeen. Tiedän että uuneissa voi olla eroja mutta ei näin isoja kuitenkaan. Kokonaispaistoajaksi täällä tuli 1,5h että kakku kypsä.
  • Tuunailija
    6 vuotta sitten
    Tein ensikertaa piimäkakkua jouluna. Jätin rusinat pois, tuli silti herkullista ja mehukasta. Rasvan ja sokerin määrä tuntui liialta, rusinoiden kanssa olisi ollut jo aika äklömakeaa. Seuraavaksi kokeilen niin että vähennän rasvaa 50-100g ja sokerista ainakin 1dl pois. Jauhoja varmaan joutuu tuolloin vähentämään. Katsotaan millainen sitten tulee.
  • Ensi kertaa leipomassa gluteiinitonta
    6 vuotta sitten
    Ajattelin leipoa tätä työkavereille, mutta osa on keliaakikkoja. Vaihdanko vain jauhot glueiinittomiin ja sillä selvä? Tuleeko kakusta kuitenkin mehevä ja rakenteeltaan sellainen, että pysyy koossa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Ensi kertaa leipomassa gluteenitonta, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla.
  • Toinin tytär
    6 vuotta sitten
    Tämä muistuttaa edesmenneen äitini vanhan ajan reseptiä. Tätä meillä tehtiin sekä rusinoilla että ilman. Kanelia tosin 2tl, muuten mittasuhteet mainiot. Kakkuhiirille kommentti: Joulun maustekakuissa on 2dl sokeria ja 2dl siirappia. 2 rkl siirappia on olematon määrä joulukakkuihin. Kyse ei ole makeutusaineosasta, vaan mausta ja rakenteesta. 2dl siirappia on perinteisissä joulukakuissa lähes vakio. Vertaa perinteinen maustekakku tai Minna Canthin maustekakku. Hyvää makua ei saa pihtailemalla.
  • Tiina
    6 vuotta sitten
    Jokaisen joukun herkkukakku.
  • Tuumailee
    6 vuotta sitten
    Onnistuuko tehdä kaksinkertaisena ja paistaa kahdessa vuokassa samalla kertaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    "Tuumailee", voit kyllä valmistaa kaksi kakkua samalla kertaa. Kahden kakun paistaminen kerralla voi jonkin verran vaikuttaa paistoaikaan. Huomaathan myös, että taikina on aika iso, joten tarvitset suuren kulhon sekoittamiseen.