Mummun piimäkakku

Perinteinen piimäkakku on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kakku mehevä ja pitkäänsäilyvä kuivakakku.
Mummun piimäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 viipaletta
  • yli 60 min
  • 324 kcal / 100 g
    • Kananmunaton

Ainekset

25 viipaletta
    • 200gleivontamargariinia tai voita
    • 6dlvehnäjauhoja
    • 2dlsokeria
    • 2tlsoodaa
    • 1tlneilikkaa
    • 1tlkanelia
    • 1tlinkivääriä
    • 3dlrusinoita
    • 3dlpiimää
    • 2dlsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
  2. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 324 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia3,85 g
  • Hiilihydraatteja50,3 g
  • Rasvaa11,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

20