• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helppo marjakakku, kananmunaton

Tämä helppo marjakakku on kananmunaton. Taikinaan käytetty siirappi tekee pohjasta mehevän ja maukkaan. Koristele kauden marjoilla.
Helppo marjakakku, kananmunaton
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

12 palaa
    • 100gvoita
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1dlsokeria
    • 1tlsoodaa
    • 1tlPirkka vaniljasokeria
    • 1 1/2dlmaustamatonta jogurttia tai piimää
    • 1dlsiirappia

Kuorrutus

    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1prk(200 g)Valio maustettua rahkaa, sitruuna tai
    • päärynä-kinuski

Pinnalle

    • kauden tuoreita marjoja tai hedelmiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele reunat.
  2. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jogurtti tai piimä, siirappi ja rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla tai kaapimella juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota kerma. Lisää rahka. Levitä kuorrutus ilmavasti kakun päälle. (Jätä reunat ilman kuorrutusta.) Koristele kakku runsaalla määrällä tuoreita marjoja tai hedelmiä. Anna maustua noin tunti ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit leipoa pohjan etukäteen ja pakastaa sen heti tuoreena.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 271 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia3,9 g
  • Hiilihydraatteja31,5 g
  • Rasvaa14,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14