• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pähkinä-hedelmäkakku

Pähkinä-hedelmäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 395 kcal / 100 g

Ainekset

    • 150gkuivattuja aprikooseja
    • 150gkivettömiä taateleita
    • 1ps(100 g)kuivattuja ananaspaloja
    • 1ps(100 g)kuivattuja papaijapaloja
    • 2dl(n. 150 g)rusinoita
    • 3dlappelsiinitäysmehua
    • 5kananmunaa
    • 250gleivontamargariinia
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1 1/2dlmantelirouhetta

Pinnalle

Konjakkikermavaahto

    • 2dlvispikermaa
    • 1rklsokeria
    • 1rklkonjakkia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pilko aprikoosit ja taatelit pieniksi paloiksi. Laita hedelmäpalat ja rusinat kattilaan. Mittaa joukkoon appelsiinimehu ja -marmeladi. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Sulata rasva.
  2. Riko munat isoon kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita jäähtynyt hedelmäseos munien joukkoon. Sekoita joukkoon myös sulatettu rasva.
  3. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
  4. Koristele kakun pinta kokonaisilla manteleilla ja pekaanipähkinöillä. Laita vuoan päälle leivinpaperi ja paista 175-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Tarjoa jäähtyneen pähkinä-hedelmäkakun kanssa konjakilla maustettua kermavaahtoa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 395 kcal1 650 kJ
  • Proteiinia6,9 g
  • Hiilihydraatteja39,7 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille