Pähkinä-hedelmäkakku
Herkullinen ja mehevä hedelmäkakku koristellaan kauniiksi pähkinöillä ja manteleilla.
yli 60 min395 kcal / 100 g
Ainekset
- 150gkuivattuja aprikooseja
- 150gkivettömiä taateleita
- 1ps(100 g)kuivattuja ananaspaloja
- 1ps(100 g)kuivattuja papaijapaloja
- 2dl(n. 150 g)rusinoita
- 3dlappelsiinitäysmehua
- 5kananmunaa
- 250gleivontamargariinia
- 5dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1 1/2dlmantelirouhetta
Pinnalle
- 1ps(100 g)kokonaisia kuorittuja manteleita
- 1ps(125 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
Konjakkikermavaahto
- 2dlvispikermaa
- 1rklsokeria
- 1rklkonjakkia
Valmistus
yli 60 min- Pilko aprikoosit ja taatelit pieniksi paloiksi. Laita hedelmäpalat ja rusinat kattilaan. Mittaa joukkoon appelsiinimehu ja -marmeladi. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Sulata rasva.
- Riko munat isoon kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita jäähtynyt hedelmäseos munien joukkoon. Sekoita joukkoon myös sulatettu rasva.
- Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
- Koristele kakun pinta kokonaisilla manteleilla ja pekaanipähkinöillä. Laita vuoan päälle leivinpaperi ja paista 175-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Tarjoa jäähtyneen pähkinä-hedelmäkakun kanssa konjakilla maustettua kermavaahtoa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 395 kcal1 650 kJ
- Proteiinia 6,9 g
- Hiilihydraatteja39,7 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi