Helppo hedelmätorttu ja appelsiinisiirappi
Maukas hedelmätorttu valmistuu valmiista murotaikinasta. Täytteenä on sitruunainen jogurttimousse ja hedelmiä sekä appelsiinisiirappia. Noin 1,85€/annos*
6-8 annostayli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka murotaikinaa (pakaste)
Sitruuna-jogurttimousse
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 2rkltomusokeria
- 1dllemoncurd -sitruunatahnaa
Appelsiinisiirappi
- 3dlveriapppelsiinin- tai appelsiininmehua
- 2-3tuoretta rosmariininoksaa
- 1dlruokosokeria tai sokeria
Lisäksi
- 1/2(50 g)karambolaa
- 1/2rs(à 100 g)ananaskirsikoita
- 1/2(150 g)papaijaa
- 1(100 g)kiivi
- 1(180 g)sharon tai guava (punalihainen)
- 1/2(100 g)granaattiomena
- 1(50 g)passionhedelmä
Valmistus
yli 60 min- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirasvuoan (⌀ 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Painele reunojen sisäpuolelle foliosuikaleet. Pistele piiraspohja.
- Paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Ota piiras uunista, anna jäähtyä ja poista foliosuikaleet.
- Valmista appelsiinisiirappi. Kuumenna appelsiininmehu, rosmariininoksat ja sokeri kattilassa ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta tomusokerilla. Pyöräytä seokseen vielä kevyesti lemoncurd -tahna.
- Leikkaa karambola viipaleiksi. Irrota ananaskirsikat lehdistä ja halkaise ne. Halkaise papaija, poista siemenet ja kuori ohuelti ja paloittele papaija. Kuori ja viipaloi kiivi. Paloittele sharon tai kuori guava ohuelti ja paloittele se. Irrota granaattiomenan siemenet hedelmästä.
- Levitä sitruuna-jogurttimousse piirasvuoan päälle. Asettele päälle paloitellut hedelmät ja granaattiomenan siemenet. Halkaise passion ja lusikoi sen sisus piiraan päälle sattumiksi. Viimeistele pirskottamalla pinnalle appelsiinisiirappia.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kommentoi
Muuten ihana, mutta ohjeen mukaan tehtynä todella äitelä. Jätin tänä vuonna tomusokerin ja siirapin pois ja piirakka oli silti todella makea. Tuoreet hedelmät kuitenkin raikastivat kokonaisuuden.