Persimon-suklaakakku
Mehevää suklaakakkua, raikasta persimontäytettä ja reilusti hedelmäisiä koristeita. Tässä talven herkullisin kakkukaunotar.
8-10 annostayli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
Kakkupohja
- 125gvoita
- 2dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 1/2dlkaakaojauhetta
- 1/4tlsuolaa
- 2kananmunaa
Täyte
- 7liivatelehteä
- 1(n. 200 g)Pirkka persimon
- 3rklsitruunamehua
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
- 1dlsokeria
Koristeluun
- 1Pirkka persimon
- 1/2granaattiomenan siemenet
- 2rklpistaasipähkinöitä
Valmistus
yli 60 min- Sulata paloiteltu voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Yhdistä jauhot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos ja kananmunat taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoiltaan voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakkupohja.
- Upota täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele persimon ja soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella sileäksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa tai mukissa mikrossa. Liuota kuiviksi puristellut liivatelehdet sitruunamehuun.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maitorahka ja tuorejuusto. Sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Sekota persimonsose ja sokeri kermaseokseen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kermaseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan suklaakakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Viipaloi persimonit. Perkaa granaattiomenan siemenet. Rouhi suklaa. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.
- Irrota irtopohjavuoan reuna ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Koristele huolettomasti persimonviipaleilla, granaattiomenan siemenillä sekä suklaa- ja pistaasirouheella.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Miten persimonin voi korvata, kun persimon aika on mennyt jo ohi?
Hede, persimon-suklaakakku on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla koekeittiöllämme. Voit toki halutessasi kokeilla persimonin tilalla jotain toista raikasta hedelmää, kuten esimerkiksi mangoa tai persikkaa.
Tuntuu aika pieneltä määrältä tuo 3 rkl sitruunamehua, johon 7 kpl liivatteita pitäisi liuottaa?
3 rkl mehua pitäisi riittää 7 liivatelehden liuotukseen. Kannattaa käyttää mahdollisimman pientä kattilaa tai vaihtoehtoisesti kuumentaa mehu mukissa mikroaaltouunissa. Mukissa onnistuu ehkä kaikkein helpoiten.