Persimon-suklaakakku
Mehevää suklaakakkua, raikasta persimontäytettä ja reilusti hedelmäisiä koristeita. Tässä talven herkullisin kakkukaunotar.
- 8-10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
Kakkupohja
- 125gvoita
- 2dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 1/2dlkaakaojauhetta
- 1/4tlsuolaa
- 2kananmunaa
Täyte
- 7liivatelehteä
- 1(n. 200 g)Pirkka persimon
- 3rklsitruunamehua
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
- 1dlsokeria
Koristeluun
- 1Pirkka persimon
- 1/2granaattiomenan siemenet
- 2rklpistaasipähkinöitä
Valmistus
yli 60 min- Sulata paloiteltu voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Yhdistä jauhot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos ja kananmunat taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoiltaan voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakkupohja.
- Upota täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele persimon ja soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella sileäksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa tai mukissa mikrossa. Liuota kuiviksi puristellut liivatelehdet sitruunamehuun.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maitorahka ja tuorejuusto. Sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Sekota persimonsose ja sokeri kermaseokseen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kermaseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan suklaakakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Viipaloi persimonit. Perkaa granaattiomenan siemenet. Rouhi suklaa. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.
- Irrota irtopohjavuoan reuna ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Koristele huolettomasti persimonviipaleilla, granaattiomenan siemenillä sekä suklaa- ja pistaasirouheella.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Miten persimonin voi korvata, kun persimon aika on mennyt jo ohi?
Hede, persimon-suklaakakku on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla koekeittiöllämme. Voit toki halutessasi kokeilla persimonin tilalla jotain toista raikasta hedelmää, kuten esimerkiksi mangoa tai persikkaa.
Tuntuu aika pieneltä määrältä tuo 3 rkl sitruunamehua, johon 7 kpl liivatteita pitäisi liuottaa?
3 rkl mehua pitäisi riittää 7 liivatelehden liuotukseen. Kannattaa käyttää mahdollisimman pientä kattilaa tai vaihtoehtoisesti kuumentaa mehu mukissa mikroaaltouunissa. Mukissa onnistuu ehkä kaikkein helpoiten.