Persimon-suklaakakku
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevää suklaakakkua, raikasta persimontäytettä ja reilusti hedelmäisiä koristeita. Tässä talven herkullisin kakkukaunotar.
Ainekset
8–10 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
125 g | voita tai |
100 g | tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | kaakaojauhetta tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
Täyte | |
7 | liivatelehteä tai |
1 (n. 200 g) | Pirkka persimon tai |
3 rkl | sitruunamehua tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 rs (200 g) | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1 dl | sokeria tai |
Koristeluun | |
1 | Pirkka persimon tai |
1/2 | granaattiomenan siemenet tai |
30 g | tai |
2 rkl | pistaasipähkinöitä tai |
Valmistus
yli 60 min
Sulata paloiteltu voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Yhdistä jauhot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos ja kananmunat taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoiltaan voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakkupohja.
Upota täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele persimon ja soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella sileäksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa tai mukissa mikrossa. Liuota kuiviksi puristellut liivatelehdet sitruunamehuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maitorahka ja tuorejuusto. Sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Sekota persimonsose ja sokeri kermaseokseen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kermaseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan suklaakakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Viipaloi persimonit. Perkaa granaattiomenan siemenet. Rouhi suklaa. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.
Irrota irtopohjavuoan reuna ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Koristele huolettomasti persimonviipaleilla, granaattiomenan siemenillä sekä suklaa- ja pistaasirouheella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(10 arvostelua)
- yli 60 min4,6(216 arvostelua)
- yli 60 min4,0(112 arvostelua)
- yli 60 min3,8(348 arvostelua)
- yli 60 min4,0(795 arvostelua)
- yli 60 min4,1(315 arvostelua)
- yli 60 min4,0(64 arvostelua)
- yli 60 min4,0(67 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (116 arvostelua)
- Hede3 vuotta sittenMiten persimonin voi korvata, kun persimon aika on mennyt jo ohi?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHede, persimon-suklaakakku on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla koekeittiöllämme. Voit toki halutessasi kokeilla persimonin tilalla jotain toista raikasta hedelmää, kuten esimerkiksi mangoa tai persikkaa.
- Onko näin?6 vuotta sittenTuntuu aika pieneltä määrältä tuo 3 rkl sitruunamehua, johon 7 kpl liivatteita pitäisi liuottaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sitten3 rkl mehua pitäisi riittää 7 liivatelehden liuotukseen. Kannattaa käyttää mahdollisimman pientä kattilaa tai vaihtoehtoisesti kuumentaa mehu mukissa mikroaaltouunissa. Mukissa onnistuu ehkä kaikkein helpoiten.