• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Persimon-suklaakakku

Mehevää suklaakakkua, raikasta persimontäytettä ja reilusti hedelmäisiä koristeita. Tässä talven herkullisin kakkukaunotar.
Persimon-suklaakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annostaOsta

Kakkupohja

Täyte

    • 7liivatelehteä
    • 1(n. 200 g)Pirkka persimon
    • 3rklsitruunamehua
    • 1prk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1prk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dlsokeria

Koristeluun

    • 1Pirkka persimon
    • 1/2granaattiomenan siemenet
    • 30gPirkka tummaa leivontasuklaata
    • 2rklpistaasipähkinöitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata paloiteltu voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Yhdistä jauhot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos ja kananmunat taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoiltaan voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
  3. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakkupohja.
  4. Upota täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele persimon ja soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella sileäksi.
  5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa tai mukissa mikrossa. Liuota kuiviksi puristellut liivatelehdet sitruunamehuun.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maitorahka ja tuorejuusto. Sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Sekota persimonsose ja sokeri kermaseokseen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kermaseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan suklaakakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  8. Viipaloi persimonit. Perkaa granaattiomenan siemenet. Rouhi suklaa. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.
  9. Irrota irtopohjavuoan reuna ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Koristele huolettomasti persimonviipaleilla, granaattiomenan siemenillä sekä suklaa- ja pistaasirouheella.

Kommentoi

Arvosana reseptille7
  • Onko näin?18.1.2017

    Tuntuu aika pieneltä määrältä tuo 3 rkl sitruunamehua, johon 7 kpl liivatteita pitäisi liuottaa?

  • K-Kuluttajapalvelu18.1.2017

    3 rkl mehua pitäisi riittää 7 liivatelehden liuotukseen. Kannattaa käyttää mahdollisimman pientä kattilaa tai vaihtoehtoisesti kuumentaa mehu mukissa mikroaaltouunissa. Mukissa onnistuu ehkä kaikkein helpoiten.