Sitruunainen täytekakku

Sitruunainen täytekakku saa ihanan raikkaan makunsa itse tehdystä lemon curdista.
Sitruunainen täytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (170g)

Ainekset

15 annosta

Kakkupohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Lemon curd eli sitruunatahna

    • 3kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 1dlsitruunanmehua
    • 50gvoita

Kostutus

    • 2dlappelsiinitäysmehua

Täyte ja kuorrutus

    • 1tlk(820 g)Pirkka persikanpuolikkaita sokeriliemessä
    • 2tlk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 2tlPirkka vanilliinisokeria
    • sitruunatahnaa (jätä kakun pinnalle 1 dl)

Koristelu

    • 1dlsitruunatahnaa
    • 300gvihreitä ja tummia viinirypäleitä
    • 3kiiviä
    • 2säilykepersikanpuolikasta
    • ananaskirsikoita ja/tai karambola

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  2. Riko huoneenlämpöiset munat paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna seosta koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Vatkaa huolellisesti kattilan pohjaa myöten, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila heti pois levyltä ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina. Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
  3. Valuta ja leikkaa persikat pieniksi kuutioiksi. Jätä pari persikkaa koristeeksi.
  4. Vaahdota vispikerma ja mausta vanilliinisokerilla. Jätä sitruunatahnasta 1 dl koristelua varten ja sekoita loppu tahna kermavaahdon joukkoon.
  5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta levy appelsiinimehulla. Levitä pohjalevylle persikkakuutioita ja kermaseosta. Kostuta ja täytä samoin seuraava kerros. Jätä kermaseoksesta noin 1/3 kakun reunojen koristeluun. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta paikoilleen. Pane leikkuulauta hetkeksi kakun päälle.
  6. Levitä loppu sitruunatahna kakun päälle. Viipaloi persikat, karambola ja kuoritut kiivit. Asettele hedelmät kakun päälle näyttäväksi keoksi. Peitä kakun reunat kermaseoksella. Siirrä kakku peitettynä viileään. Sitruunainen täytekakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lemon curd sopii myös pikkuleipien täytteeksi tai paahtoleiville. Tahna säilyy jääkaapissa viikon verran.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja42 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

2