Sitruunainen täytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunainen täytekakku

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Sitruunainen täytekakku saa ihanan raikkaan makunsa itse tehdystä lemon curdista.

    Ainekset

    15 annosta

    Kakkupohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Lemon curd eli sitruunatahna

    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    1 dl
     
    sitruunanmehua
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Kostutus

    2 dl
     
    appelsiinitäysmehua
    tai

    Täyte ja kuorrutus

    2 tlk (à 410 g/240 g)
     
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    2 tl
     
    tai
     
    sitruunatahnaa (jätä kakun pinnalle 1 dl)
    tai

    Koristelu

    1 dl
     
    sitruunatahnaa
    tai
    300 g
     
    vihreitä ja tummia viinirypäleitä
    tai
    3
     
    kiiviä
    tai
    2
     
    säilykepersikanpuolikasta
    tai
     
    ananaskirsikoita ja/tai karambola
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    850 kJ / 203 kcal
    Rasva
    9,1 g
    josta tyydyttynyttä
    5 g
    Hiilihydraatit
    26 g
    josta sokereita
    21,8 g
    Proteiini
    3 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

    Riko huoneenlämpöiset munat paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna seosta koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Vatkaa huolellisesti kattilan pohjaa myöten, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila heti pois levyltä ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina. Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen.

    Valuta ja leikkaa persikat pieniksi kuutioiksi. Jätä pari persikkaa koristeeksi.

    Vaahdota vispikerma ja mausta vanilliinisokerilla. Jätä sitruunatahnasta 1 dl koristelua varten ja sekoita loppu tahna kermavaahdon joukkoon.

    Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta levy appelsiinimehulla. Levitä pohjalevylle persikkakuutioita ja kermaseosta. Kostuta ja täytä samoin seuraava kerros. Jätä kermaseoksesta noin 1/3 kakun reunojen koristeluun. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta paikoilleen. Pane leikkuulauta hetkeksi kakun päälle.

    Levitä loppu sitruunatahna kakun päälle. Viipaloi persikat, karambola ja kuoritut kiivit. Asettele hedelmät kakun päälle näyttäväksi keoksi. Peitä kakun reunat kermaseoksella. Siirrä kakku peitettynä viileään. Sitruunainen täytekakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä.

    Vinkki! Lemon curd sopii myös pikkuleipien täytteeksi tai paahtoleiville. Tahna säilyy jääkaapissa viikon verran.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg