• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmätarteletti

Hedelmätartaletti on näyttävä kakku, johon voidaan käyttää sesongin marjoja ja hedelmiä.
Hedelmätarteletti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 330 kcal / annos

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

    • 1tlk(2 1/2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 1-2rklsokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 5liivatelehteä
    • 2rklsitruunanmehua tai omenatäysmehua

Koristeeksi

    • mangoa, vihreitä ja tummia viinirypäleitä,
    • pitaijaa, karambolaa, kiiviä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (Ø 20-22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  3. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää jogurtti ja mausta sokereilla. Kuumenna mehu ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Levitä täyte pohjalle. Nosta tartaletti takaisin kylmään hyytymään 2-3 tunniksi. Koristele pinta haluamillasi hedelmillä. Jos käytät kiivihedelmää, lisää se vasta juuri ennen tarjoilua muiden hedelmien päälle. Jos kiivi on pidempään kosketuksissa hapanmaitotuotteen kanssa, sen entsyymi aiheuttaa karvasta makua.

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille