Veriappelsiini-jogurttikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Veriappelsiini-jogurttikakku

Raikas veriappelsiini-jogurttikakku valmistuu myslipohjalle. Kakussa on juustokakkumainen rakenne. Kakku koristellaan kauttaaltaan veriappelsiiniviipaleilla.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

    • 7liivatelehteä
    • 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
    • 3/4dljuoksevaa hunajaa
    • 2tlvaniljasokeria
    • 1tlveriappelsiininkuorta raastettuna
    • 2rklveriappelsiinin mehua

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa muromysli kulhoon ja riko isot palat esimerkiksi perunansurvimella. Sulata voi. Sekoita voisula ja hunaja myslin joukkoon. Kaada ja painele mysliseos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti, hunaja, vaniljasokeri ja appelsiinikuoriraaste. Puristele liivatteet kuiviksi vedestä. Kuumenna veriappelsiinin mehu kiehuvaksi ja pudota liivatteet mehuun. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet. Anna liivateliemen jäähtyä hieman.
  4. Kaada liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
  5. Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Koristele kakun pinta kauttaaltaan veriappelsiinisiivuilla. Viimeistele valuttamalla päälle hunajaa ja ripottelemalla hieman muromysliä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua