Veriappelsiini-jogurttikakku
Raikas veriappelsiini-jogurttikakku valmistuu myslipohjalle. Kakussa on juustokakkumainen rakenne. Kakku koristellaan kauttaaltaan veriappelsiiniviipaleilla.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 65gvoita
- 1/2dljuoksevaa hunajaa
Täyte
- 7liivatelehteä
- 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2prk(à 2 dl)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 3/4dljuoksevaa hunajaa
- 1tlveriappelsiininkuorta raastettuna
- 2rklveriappelsiinin mehua
Koristeluun
- 4-5(à 150 g)veriappelsiinia
- juoksevaa hunajaa
Valmistus
yli 60 min- Mittaa muromysli kulhoon ja riko isot palat esimerkiksi perunansurvimella. Sulata voi. Sekoita voisula ja hunaja myslin joukkoon. Kaada ja painele mysliseos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti, hunaja, vaniljasokeri ja appelsiinikuoriraaste. Puristele liivatteet kuiviksi vedestä. Kuumenna veriappelsiinin mehu kiehuvaksi ja pudota liivatteet mehuun. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet. Anna liivateliemen jäähtyä hieman.
- Kaada liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
- Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Koristele kakun pinta kauttaaltaan veriappelsiinisiivuilla. Viimeistele valuttamalla päälle hunajaa ja ripottelemalla hieman muromysliä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
lol en oo ees maistanu tätä mut on khyl hyvää!!!!